dimecres, de setembre 05, 2012

Tornen els toros a la televisió pública: anem enrera!



Aquest dimecres 5 de setembre tornen els toros a la Televisió Espanyola. Els telespectadors que connectin la televisió pública espanyola a partir de les sis de la tarda podran “disfrutar” de la Feria de Valladolid. Feia sis anys que Televisió Espanyola no oferia toros en directe i es conformava amb programar a La 2 l’incombustible programa Tendido Cero. Però tornem enerera. Que és noti que el PP torna a manar! Els seus ministres mai falten a les places a contemplar aquest acte evident de barbarie. Ells en diuen fiesta nacional. Ja està tot dit!

Els toros sempre m’han semblat un els exemples més paradigmàtics de la distància abismal que hi ha encara entre l’Estat Espanyol amb el món civilitzat. Ja és greu que milers de persones gaudeixin veient patir un animal en una lluita desigual contra l’home, que sempre juga amb avantatge, però resulta inconcebible que també s’emeti per televisió i els nens i nens ho puguin veure des de casa.

Els toros em recorden aquelles tardes dels anys vuitanta, quan només hi havia dos canals o com a molt tres i un emetia aquest espectacle que ja llavors em creava molta repulsió. Tres dècades després estem igual. Una altra raó per desenganxar-se d’aquest tren sense rumb que és l’Estat Espanyol. Tenim pressa, cada cop més pressa!