diumenge, d’octubre 14, 2012

Sobre el Bestiari i altres animals



Molta polèmica al voltant del darrer capítol del programa de Televisió de Catalunya Bestiari il·lustrat. Allau de crítiques i molt oportunisme de voltors que esperen pacientment per atacar a la més mínima que vegin el que ells ensumen com a carronya. Vaig veure el programa en directe i m’ho vaig passar molt bé. En Jair Domínguez el segueixo des de fa temps en altres programes i el seu humor es tan estripat com intel·ligent. Has de situar-te a la seva longitud d’ona i disfrutar del talent d’aquest guionista i escriptor. Però hi ha gent que és incapaç de realitzar aquest exercici i entendre perquè es passeja per Portbou amb un rifle a les mans es dispara amb salsa de tomàquet a una diana amb la cara del rei espanyol o en Fèlix Millet.

Servidor també es incapaç de situar-se en la longitud d’ona per comprendre com es poden emetre un espectacle tan salvatge com els toros o pornografia sentimental com la de Sálvame. Però aquesta puta merda –petit homenatge a en Jair- ho emeten en horari infantil. El Bestiari il·lustrat es veu a les onze i escaig de la nit en una cadena minoritària com és el 33. I a ningú l’obliguen a veure-ho. Així doncs, que no se l’agafin amb paper de fumar.

La sensació personal és que continuem igual com els noaranta, quan també el programa Persones Humanes va ser censurat. Bé...censurat? Aquí podeu recuperar un dels grans moments de Quim Monzó parlant de la monarquia. Com també podeu disfrutar del Bestiari dedicat a Jair Domínguez. Qui ha pagat tota aquesta història ha estat la directora del programa, Mai Balaguer, que ha presentat la dimissió. Estem al segle XXI i amb l’eclosió de les noves tecnologies de la comunicació cada cop és més complicat aplicar la censura, tot i que certs ministres i dirigents els encantaria tornar a ser servir les tisores de la censura prèvia.