diumenge, de febrer 03, 2013

Ens ha deixat en Jordi Pla

Ens ha deixat en Jordi Pla Poblador, company del Club Escacs Torredembarra i un bon amic. Actualment era el secretari de l’entitat i ja ho havia estat fa uns quants anys en una etapa anterior, quan jo mateix n’era el president. Ell va ser l’encarregat d’adequar els estatuts del Club Escacs Torredembarra a la normativa legal vigent i va exercir amb diligència el seu càrrec. En Jordi era soci del club des del 1998 i des de llavors no ha deixat de jugar partides, fins el diumenge passat. Tenia passió per aquest esport, per aquest joc, aquesta ciència que són els escacs.
En Jordi era molt més que un jugador d’escacs. Se’l podia veure als plens de Torredembarra i havia tingut un bloc, Impersonal i intransferible, on analitzava amb el seu particular estil la sempre intensa política del nostre municipi. Tenia també un web ben actualitzat i molt complet, com podeu comprovar si hi entreu. Hi ha de tot i més! Tot i haver complert els setanta ja feia uns quants anys, en Jordi es movia molt bé en les noves tecnologies, un territori vetat a la majoria de gent de la seva generació.
D’en Jordi impressionava la seva alçada. No és estrany que hagués jugat de pivot al Barça de bàsquet unes quantes temporades. Els seus comentaris eren una barreja de murrieria i realisme amb unes certes dosis de pessimisme –aquell tan català, de baixa intensitat-, molt útils en les reunions d’un junta d’un esport com els escacs. Tot i ser un home de números, tenia un punt d’artista, creant desenes de cartells de campionats que organitzava el Club Escacs. Era un home discret, però sempre hi era. Ben segur que et trobarem a faltar perquè la teva marxa ha estat sobtada. Aquest dijous mateix ens vam trobar de casualitat a Calafell i la vam fer petar una estona sense saber que seria l’últim cop. Descansa en pau amic.
He triat una foto d'un torneig guanyat a Vila-rodona, amb Jordi Pla a la dreta de tot. Fent equip!

4 comentaris:

rafael ha dit...

Una gran persona..al final, es lo único que de verdad importa.

Francesc Solà ha dit...

Ho sento molt,una gran persona,una abraçada als companys de club i a la familia





























carmen ha dit...

Grácies. Molt afectuos i encertat.

carmen ha dit...

Grácies. Molt afectuós i encertat.