dimecres, de maig 08, 2013

Qui són els nazis?



Hi ha poques coses més nocives en aquest país, del qual malauradament encara en formem part, que una majoria absoluta del PP. En política i en la vida en general tenim memòria de peix i molts van oblidar ràpidament la deriva absolutista que va patir José Maria Aznar entre els anys 2000 i 2004. Aquests aires de grandesa van portar el llavors president de govern a posar els peus sobre la taula al ranxo de George Bush o a organitzar un casament reial al Escorial per a la seva filla, amb emprenyament del rei Juan Carlos, que mai es va acabar d’entendre amb Aznar. Però l’extrema comoditat del corró de la majoria absoluta també va portar-lo a ell i els altres dirigents populars a criminalitzar tothom que no pensés com ells.

Set anys després tenim una altra majoria absoluta del PP i estem vivint una altra escalada que està portant a què l’insult i la calúmnia dels que pensen diferent a l’ideal conservador sigui el pa de cada dia. Hi ha, però, dues diferències principals entre les dues èpoques. Una és que Rajoy no és Aznar i el gallec és un polític espantadís que governa a través d’una pantalla de plasma i no admet preguntes dels periodistes. L’altra és el context econòmic. El quatrienni 2000-2004 era una orgia econòmica gràcies a la bombolla immobiliària que s’inflava i s’inflava. I ara estem patint una de les pitjors crisis del capitalisme al continent europeu. I a l’Estat espanyol els trossos de la bombolla rebentada encara converteixen la crisi en més dramàtica.

Els dirigents populars que parlen pel seu president desaparegut, sobretot l’omnipresent Maria Dolores de Cospedal, tenen una altra costum principal: comparar els seus rivals amb el nazisme. He arribat a la conclusió que Cospedal i companyia pateixen una indigència intel·lectual greu. Saben realment que va ser el nazisme? Han vist imatges dels camps d’extermini o de les cambres de gas? Saben com funcionava la màquina de propaganda nazi, que convertia els dèbils (els jueus, els gitanos, els homosexuals o qualsevol opositor a la dictadura hitleriana) en una terrible amenaça i donava barra lliure a la seva reclusió i posterior extermini?

Saben Cospedal i companyia que estan patint els qui no poden pagar una hipoteca i estan a punt de ser desnonats? Saben que el procés cap l’autoderminació de Catalunya s’està fent des de la democràcia i seguint els principis de l’ONU? A mi qui em recorda els mètodes nazis i estalinistes són molts ministres populars i mitjans de comunicació al servei de la seva causa, com Intereconomia, La Razón, l’ABC, el Mundo, Telemadrid... Molts dirigents populars són descendents de dirigents franquistes i poc van fer per a l’adveniment de la democràcia. No em costaria gens dir que són uns nazis. Però no ho faré. No em rebaixaré al seu nivell. Només els recomanaré que repassin història i si tenen un mínim d’humanitat sentiran vergonya d’ells mateixos.

Publicat al setmanari NoticiesTGN