divendres, de febrer 23, 2007

Martorell fa un pas més i altres històries tarragonines


Maria Mercè Martorell ja ha fet oficial aquest dijous amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes que es presenta a les eleccions municipals encapçalant una candidatura integrada dins la Federació d'Indepenents de Catalunya (FIC). Es tracta d'una clara operació win-win. Martorell no haurà de crear un partit nou i per tant anar a buscar les signatures necessàries i disposarà d'un cert suport logístic, mentre la FIC es podrà presentar per primer cop a la història en una capital de província. Amb possibilitats d'obtenir representació?

Parlant amb actors -principals i secundaris- de la política tarragonina trobes molt escepticisme sobre les possibilitats de l'actual portaveu del grup mixt i la seva candidatura. Diuen que és un bluff. Altres, més allunyats del pinyol polític tarragoní, t'avisen que donarà la sorpresa. Fins ara només sabem que ella serà l'alcaldable, Esteve Ortiz l'últim de la llista i que estaran dins de la FIC. Qui anirà als llocs capdavanters acompanyant Martorell? Aconseguirà l'actual tinent d'alcalde de Patrimoni algun fitxatge mediàtic o serà un equip amb només una gran estrella, ella? Aquests interrogants s'aniran resolent i es podran calibrar millor les possibilitats d'èxit d'aquesta candidatura.

L'entrada de la FIC a l'ecosistema polític tarragoní produirà alguns canvis. Recordem que Ciutadans vol presentar candidatura sigui com sigui i l'ADMC -que des de Calafell s'està expansionant- també prepara llista. El PP, l'expartit de Martorell i Ortiz, va portar aquest dimarts Mariano Rajoy a Tarragona per començar a preparar la part més intensa de la precampanya, sempre complicada amb un alcaldable nou, Alejandro Fernández, i fer trempar la militància. Es comenta que Fernández ja té lligat el número dos, l'exsubdelegat del Govern Raül Navarro. Al Palau de Congressos, l'encara líder del PP a Tarragona, Francesc Ricomà, va carregar amb molta duresa contra Martorell. Els militants estan molt rebotats contra l'exregidora popular, però els votants ja veurem com es comporten.

De l'altre espai polític on Martorell vol caçar vots, Convergència i Unió, hem notat que Joan Aregio ha premut l'accelerador i està repartint molta estopa dirigida cap a Josep Fèlix Ballesteros, el cap de llista del PSC i algun "recadet" a l'alcaldable republicà, Sergi de los Rios. Primer va ser el model de ciutat, acusant el seu rival de defensar una ciutat okupa com Barcelona, i després la seguretat, amb la proposta de les videocàmeres. Sembla que ara toca parlar d'Economia. El PSC ja ha llençat la primera pedra, parlant de la poca execució del pressupost del 2006 -un 34 per cent-, factures per valor de dos milions d'euros sense assignació pressupostària i l'alt endeutament de les arques públiques tarragonines. La batalla acaba de començar.

La foto és de Roser Sans

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo molt fort que el PP presentid e núm. dos el Sr.Navarro. No el conec personalment, però recordo encara l'escàndol en el que va estar involucrat acusat de donar permisos de treball a canvi de favors sexuals en un centre anomenat Irisha a Salou.

Posats a triar prefereixo la Martorell doncs la percebo més democràtica que no el PP. Al viatge d'agermanament de Tarragona amb Pompeia, en les intervencions oficials del primer dia l'alcade Nadal va fer tota la intervenció en castellà i la regidora Martorell (aleshores crec que encara del PP) va utilitar el català. Curiós.

D'altra banda sempre m'ha fet molta gràcia la patrimonialització dels votos, el caçar vots d'ací i d'allà... Penso que tots plegats som força infidels electoralment i que per tant no s'hi val a patrimonialitar els vots i després passar dels votants fins a les properes eleccions.

Bé, és una opinió així en plan ràpid...

Anònim ha dit...

Ya informe de que en la Torre, se estaba planeando que la Marin (PP), podia encabezar una nueva lista.
Se incrementan las posibilidades, la Marin nunca a negado su afinidad con la Sra. Martorell

Anònim ha dit...

Salva bona nit, Acabo d'entrar al blog que en el seu moment tu vas indicar que era de caire polític i en poques paraules sectari.
És penós que el cap de premsa d'en Ballesteros es dediqui a penjar en el seu blog una convocatòria de pitada popular contra la inauguració del Centre Cívic de Jaume I. No sé l'èxit que haurà tingut la convocatòria, però en qualsevol cas, em sembla de molt mal gust que un partit polític es dediqui a convocar aquesta mena d'actes. No tenen prou amb dirigir la nova associacó de veïns socialista de la part alta, que a sobre es dedica a passar missatge als mòbils convocant pitada o casserolada.

Anònim ha dit...

De buena tinta, la Marin cayo en desgracia en el PP (Tarragona), por dar soporte a la Martorell, muchos problemas en la lista de Torredembarra.