dilluns, de juliol 27, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXIII): Una oportunitat per descobrir els vins de l'Alt Camp

Potser alguns dels que llegiu aquest post heu sentit ja l'anunci a RAC-1 o RAC 105 sobre la XII Setmana dels Vins i els Caves de l'Alt Camp. I és que queda menys d'una setmana (valgui la redundància) per aquesta iniciativa dedicada a la promoció d'aquests productes. Podeu participar en un showroom a l'Hotel Class Valls dilluns vinent, tastar els vins i caves a l'estand del Consell al Firagist o maridar-los anant a menjar a alguns vintena de restaurants de la comarca adherits a la iniciativa. Dimecres passat vam presentar aquesta activitat en roda de premsa i aquest dimecres mateix podeu veure un programa especial a les 22 hores a Canal Català Tarragona (o repetit l'endemà dijous a les 13 i les 16 hores) sobre l'activitat. Us animeu?

Dimecres passat mateix vam presentar la nova campanya d'excavacions arqueològiques al Castell de Selmella, al Pont d'Armentera. Van venir els dos coodirectors dels treballs, en Ramon Serra i la Mònica López, que van explicar que aquest any volen rematar la feina feta des del 2003 amb una planimetria completa del recinte i un article en una revista especialitzada. Del 3 al 23 d'agost una dotzena d'arqueòlegs estaran treballant en aquest espai tan desconegut com sorprenent. Una bona ocasió per pujar a aquest castell roquer, situat a més de 800 metres d'alçada i un exemple ideal dels castells de la Marca Hispànica.

I el tercer tema del que us volia parlar és de la reunió del Consell, alcaldes de la comarca i Fecsa-Endesa de dijous passat. Gairebé tres hores de reunió en què la Generalitat -que també va ser-hi- i Fecsa van explicar la situació i les actuacions a la comarca, mentre els batlles van presentar nombroses queixes que demostren les mancances del servei d'aquesta empresa. Els seus representants van prendre nota d'aquestes demandes i queixes. Ara, a esperar millores. Suposo.