diumenge, de novembre 13, 2011

20-N: equador entre debats, vídeos i twitter-entrevista

Hem esgotat dues terceres parts de la campanya electoral del 20-N i que voleu que us digui. Fluixota! Dilluns em vaig empassar tot el debat Rajoy-Rubalcaba i va ser força decebedor. Sort que el twitter es desenvolupava un debat paral·lel que vaig aprofitar força. Continuo pensant que el debat el va guanyar Rubacalcaba. Va estar millor que Rajoy. Però les expectatives de golejada i un líder popular que va aguantar molt més del previst van convertir la pírrica victòria de Rubalcaba en el seu adéu a qualsevol possibilitat de revertir la tendència i el camí de Rajoy a la presidència fa una baixada vertiginosa.

Un vídeo ha tornat a protagonitzar una campanya a Catalunya. Aquest cop, de la factoria nicaragüenca de Zaragoza. Les crítiques han caigut a tort i a dret des de tots costats i l'han retirat. O això diuen! Per que l'any 2011 no pots retirar un vídeo, perquè continua circulant facis el que facis. És un insult a la intel·ligència dir-ho. El director de la campanya del PSC s'ha sortit amb la seva i mentre es parlava de les retallades en sanitat de CiU -encarnades al vídeo per un maniquí que veia impasible com moria un pacient- no s'ha parlat d'altres coses.

A Tarragona hem tingut l'episodi protagonitzat pel president Pujol i el cap de llista socialista, Francesc Vallès. El primer titllava d'incult al segon i el convidava a estudiar més després que treiés pit amb la feina del PSC amb el corredor del meditrerrani. El segon li enviava el seu currículum i la seva tesi electoral. Ha estat el més animat fins ara a nivell de territori, on el triple empat entre el PSC-CiU i PSC que indiquen la majoria d'enquestes està en perill, sobretot per un suposat vot ocult socialista i l'empenta popular a les grans ciutats. CiU pot pagar la bipolarització amb l'esfumament l'anhelat segon diputat. Aquest diumenge ha exhibit múscul a Reus i li queden uns quan dies per treballar fort.

A Ferraz continuen inventant per reduir la golejada. L'últim invent, la twitter-entrevista del canallesc Antoni Gutiérrez Rubí al candidat Rubalcaba, que havia de respondre un allau de preguntes en nou segons de màxim per cada una. L'entrevistador ens va explicar les interioritats de la twitter-entrevista a la 8a #canallesca, a més d'altres històries que en aquest post podeu consultar. Tornant a la campanya, ens resta menys d'una setmana per a la seva finalització i crec que podem esperar alguna traca final de Rubalcaba. De Rajoy n'esperem el guió actual -"jo sóc la solució"- i un quants banys de masses més com el d'aquest diumenge a València.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mira Jordi,

Aquesta vegada els independent. ho tenim clar, i que consti que he arribat a aquesta conclusió desprès de meditar-ho.

1.- És l'unic partit independent. que es presenta aquesta comtesa electoral ? SI

2.- M'agraden del tot els seus plantejaments? NO

3.- Als votants d'altres partits els hi agraden del tot els pantejaments dels seus partits, NO (els independent. hem de ser diferents, son gent escollida, evidentment no)

4.- Si soc independen. i vull que l'independ. s'uneixi flac favor faig no votant a la única coalició que es presenta.

5.- La visió que tenen els espanyols d'ERC és que és un partit independ. radical. Per lo que pels espanyols si ERC guanya guanya l'independentisme i viceversa . A vegades les coses no son el que son si no el que semblen.

6.- És comprensible que mentre el indepen. Basc creix siguem els catalans els que neguem el pa i la sal aquestes eleccions al nostre independentisme.

7. Aquestes ERC, les properes ja veurem. Això sí sempre un partit independentista.

X.