dimarts, d’abril 01, 2008

Apunts del Congrés i el Senat


Tinc deures pendents -un meme sobre l'aigua que m'ha arribat de diverses bandes- però tinc ganes de parlar de la constitució de les meses del Congrés i el Senat que s'ha portat a terme aquest dimarts. El PSOE ha acabat sortint-se amb la seva i situant -fent tragar per a molts- José Bono en la presidència del Congrés. És simptomàtic que hagi estat el primer president del Congrés des del 1977 escollit en segona votació, sense majoria absoluta. Fins i tot sembla que algun diputat del PSOE no l'ha votat. Comencem malament. I si Bono treu la seva cara més anticatalana encara riurem -per no plorar- més aquests 4 anys. Però li donarem cent dies de gràcia. Que no sigui dit.


El PSC ha aconseguit situar en la vicepresidència primera la lleidatana Teresa Cunillera i el diputat per Tarragona de CiU Jordi Jané ocuparà una altra vicepresidència. No és l'únic congressista tarragoní amb responsabilitats importants ja que el socialista Francesc Vallès serà coordinador dels diputats del PSC. Me n'alegro pels dos. Els he conegut durant la campanya electoral i són dos dels millors polítics tarragonins que tenim actualment. Destquen per la seva preparació, caacitat de treball tot i que potser els manca el carisma d'altres companys de partit.


Mentre un exministre i company de pupitre de Zapatero, Antonio Alonso, serà el portaveu del PSOE a la cambra baixa, al PP ocuparà el càrrec una noia de 36 anys amb fama de moderada i dialogant, Soraya Saenz de Santamaria. Rajoy sembla que s'està sortint amb la seva i està renovant les cares del partit. Ja veurem si l'estratègia política també. I de veritat, no de façana. Al Senat repeteix el basc Javier Rojo amb l'eterna promesa de reformar la cambra alta. Ens ho hem de creure? Un altre tarragoní -prioratenc per ser més precisos-, Ramon Aleu serà portaveu adjunt de l'Entesa Catalana de Progrés. Jo continuo amb un dubte que m'agradaria que algú m'aclarís: serveix per alguna cosa el Senat?

2 comentaris:

rafael ha dit...

Querido Jordi....un apunte tan solo; Llamazares nuevamente, mas de lo mismo. Luego que no se pregunte del porque, del fracaso electoral, el parece no haberse enterado..o bien para lo que le queda en el convento........besitos

Unknown ha dit...

Llamazares s'haurà de conformar amb mig cotxe oficial, si els hi va tot com esperen... curiós