diumenge, d’abril 06, 2008

Em permeteu una recomanació? El ala oeste de la Casa Blanca


L'aparició del DVD ha tingut com a conseqüència l'aparició des de fa molts pocs anys de la febre de les sèries de TV en aquest format i que et permet veure aquestes produccions al teu ritme i no seguint el que t'imposa la cadena que programa la sèrie en qüestió. Pots polir-te una temporada sencera en una setmana o assaborir els capítols de forma més pausada, depenent de les ganes i feina que tinguis. És el que em passa amb El ala oeste de la Casa Blanca, una sèrie que La2 de TVE havia castigat emetent-la en horaris infectes i del aqual llavors no n'havia vist ni un capítol.

Fa uns dies vaig acabar-ne la segona temporada i ja he començat la tercera, amb un ritme tranquil i degustant els capítols. La crítica situa aquesta producció nord-americana entre el milloret que s'ha fet els darrers anys. Va començar el 1999 i va acabar el 2006. En total set temporades que expliquen les aventures i desventures del cercle més pròxim a un fictici president demòcrada dels Estats Units interpretat per Martin Sheen. Les trames són molt realistes i els diàlegs sovint genials. Hi veiem en acció el cap de gabinet, la cap de premsa, el director de comunicacions, la primera dama i tota mena de personatges que desfilen pel Despatx Oval i voltants.

És una sèrie que recomanaria als polítics i als que es dediquen a la comunicació política i el periodisme polític. A mi em serveix i, a més, m'ho passo molt bé. Aprenc i em diverteixo. També seveix per treure's de sobre estereotips sobre la política nord-americana i ens recorda que en aquest país ja fa més de 200 anys que es regeixen per un sistema democràtic, diferent del nostre, amb avantatges i inconvenients respecte el nostre sistema, però democràtic. És una sèrie que un dia ja ens va recomanar l'Octavi Saumell i que jo també us animo a veure-la els que no ho heu fet ja.