dilluns, d’octubre 22, 2007

Gràcies Kimi!


El finlandès de McLaren Kimi Raikkonen ha guanyat el Campionat Mundial de Fòrmula 1. Ha stat un final epretadíssim i intens. Per un seguidor interminent de la F-1 com jo, el Gran Premi de Brasil va ser impressionant. Finalment el tercer en discòrdia ha guanyat el Mundial, tot i que els comissaris ens han fet patir une hores més després d'acabar-se la carrera. Raikkönen ra el meu favorit i estic content de la seva victòria. Us en donaré deu raons:


Perquè és qui ha guanyat més grans premis aquest any (i el que ha fet més punts, és clar)

Perquè ha fet una gran recta final de campionat

Perquè fins ara Raikkönen havia tingut molta mala sort. Es mereixia un gir a la seva carrera

Perquè corre amb Ferrari, que ha demostrat que és un equip. Sempre ha estat una gran equip, però al costat de McLaren encara llueix més

Perquè és un paio discret i treballador. Gèlid i inexpressiu? Alonso és "l'alegria de la huerta"

L'espectacle de nens pijos malcriats d'Alonso i Hamilton ha estat insoportable

Perquè Finlàndia és un país que tot i ser petit produeix grans esportistes

Perquè l'Alonso em cau malament. A mi i a milions de catalans, espanyols i aficionats a la Fòrmula 1 de tot el món

Perquè ens estalviem l'onada d'espanyolisme barat que ens hagués caigut a sobre amb Alonso campió

I per què aquest diumenge m'ha fet disfrutar molt

19 comentaris:

Tertulià ha dit...

Ahir es decidia, al Brasil, qui seria el nou campió del món de la Fórmula U. Tot i que no he seguit gaire les retransmissions de les curses, sí que m’he anat assabentant de tot l’entramat de picabaralles al voltant dels corredors de la marca Mclaren, en Fernando Alonso i en Lewis Hamilton.
No acabo d’entendre que es parli de l’equip Mclaren, quan existeix no pas una rivalitat esportiva, que es pot mig entendre, sinó una antipatia i odi manifest. Si estàs en un equip has de fer el possible per fer-lo guanyador, i això passa per procurar ser el millor i col·laborar amb el company d’equip, o no?
El serial que ens han muntat l’Alonso i en Hamilton ha estat més notícia que les pròpies curses automobilístiques, i semblava que tot estava encaminat al cara o creu. S’han arribat a crear dos bàndols: els favorables a l’Alonso, i els contraris al campió espanyol. Al final, ni Hamilton ni Alonso, sinó Raikkonen.
Per als que no teníem cap preferència per l’Alonso, pel fet de ser espanyol, sinó més aviat ens molestava el seu caràcter, o potser hauríem de dir el que ens transmetia la premsa del seu caràcter, i que al mateix temps no teníem cap simpatia pel senyor Hamilton, perquè no el coneixem de res, ens ha agradat la notícia que sigui un tercer pilot el que s’hagi emportat el campionat. Un corredor d’un país petit i apreciat, i que la premsa, o això és el que a mi em sembla, n’ha parlat poc darrerament.
A més, però, tenim que la casa Mclaren s’ha trobat que amb la picabaralla entre els seus dos pilots, el campionat s’ha decantat per un pilot de l’adversari Ferrari. Un per l’altre la casa sense escombrar.
Aquí que cadascú en faci la lectura que vulgui, però els que no hi entenem, com ara jo, ens quedem recordant que la vanitat i la prepotència, a diferència del que podia arribar a semblar, no són unes bones amigues de viatge.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Me la sua força la fórmula 1 però m'agraden força les raons per alegrar-te que hagi guanyat el Raikkonen :-)

Anònim ha dit...

Si més no, he vist com, un bon equip amb un pilot reservat i modest, pot vèncer fàcilment i sense despentinar-se dues dives que són capaces d’esgarrapar-se els cabells i fer-se la traveta per a casar-se amb el príncep blau.
Diuen que el mundial de cotxes l’ha guanyat un etern aspirant, un home de gel nascut en una vella nació, però jove Estat del nord d’Europa que porta per nom Kimi Raikonnen, però, personalment, crec que aquest mundial l’han guanyat els estrategs del cavall rampant i, sobre tot, algú que ha tingut l’habilitat de liderar una cursa de principi a fi, però que, corrent a casa, ha permès que un company d’equip s’alces amb el triomf.
Felipe Massa és un corredor que, temps al temps, seguirà l’estela dels grans pilots brasilers.
En qualsevol cas, l’orgull de raza imprès pels mitjans estatals a Fernando Alonso i la imatge de gentlman que els britànics han intentat donar a Lewis Hamilton han acabat en un vall de llàgrimes davant l’actuació del col·lectiu vermell.
Tota una demostració de força, equilibri, valor, seny i companyonia!
Felicitats als campions, que han donat les seves lliçons, i modèstia i aprenentatge pels vençuts que, tot i llur derrota, encara malden per ventar els seus excrements amb extemporànies reclamacions contra tercers per mirar de guanyar als despatxos allò que han perdut damunt l’arena dels circs moderns.
Quina vergonya!

Anònim ha dit...

Qui riu l'últim riu millor. Ja veurem que diuen els comissaris.

Ron Denis

Lídia ha dit...

Deixa't de fórmula 1. I penja un pastís amb espelmes. Que tens moltes coses ha cel·lebrar. Un petonàs i moltes felicitats!!!!!!!!!

Octavi ha dit...

Jejejjee!!!! Avui em sento finlandès

rafael ha dit...

Permitirme si es posible que discrepe, pero en las filas de Mclaren hay un piloto buenisimo y ademas es catalan, Pedro Martinez. besitos

Anònim ha dit...

Volia solsament fer un comentari pels nois i noies d´aquest poble que son simpatitzans d´Alternativa Baix Gaià. Gent jove amb ganes de defensar Catalunya i moltes vegades mollan-se per vosaltres. Bé, sort teniu de no asistir als plens municipals, perquè en sortiria´ho encurreguts veien els vostres representans de tertulia constant amb el representan del grup popular, rien amb ell, fent comentaris a cau d´orella i tantes tonteries que desde el públic ens fa sentir vergonya. Imagineu-vos fins on arriba la complicitat que es tenen, que al tal Oviedo ja li diuen "el alternativo". Es cert no m´ho invento va sortir de l´últim ple aquest nom. Per respecte a tot aquest jovent i als no tant joves, crec que s´ha ser més seriós sobretot devant del poble en un ple municipal. Un consell Iris, per molta gràcia que et facin el comentaris de l´Oviedo, intenta si pots, guardar les compostures, perquè resulta molt desagradable a la vista dels que sentim quelcom simpatia cap les idees que defense-ho. Joves simpatitzants de l´ABG llàstima que no es pogui gravar en video i posar-ho al "you toube" perquè ens en feria-ho creus. Bé espero un canvi d´actitut per tota la vostra gent que no sol asistir als plens.

jordi pla ha dit...

Permetem afegir altre raó per la victòria de Raikkönen. Clar que es una raó que molts esportistes rebutjaran, però ja saps que soc mal pensat (i no ho puc deixar perquè encerto moltes vegades). La coronació d'un pilot d'altre país obra més mercat en aquest gran negoci que és la formula u. Guanyar-se al public escandinau, com es va guanyar al seu dia a l'espanyol i a l'anglès, farà més popular aquesta lluita entre marques, que es va convertint en el primer espectacle mundial (a part del xou Bush), amb molts milions pel mig. Amb la quantitat de factors mecànics i tècnics que intervenen en la victòria per dècimes de segon d'un cotxe, trobo molt fàcil controlar lse carreres des de fora i que aquestes acabin amb aquesta igualtat, oh coincidència, tan interessant i productiva. Ara bé, això no vol dir que la producció (la pel·lícula) que ens serveixen sigui dolenta. I la paguem sense donar-nos compte!
(Nou prefixe, eh? felicitats).

Anònim ha dit...

De veritat que no entenc què hi veieu a la formula I , és un avorriment salvatge. I si al damunt ens hi juguem les essències pàtries ... "apaga y vámonos"

Antoni Ramos ha dit...

Jo com alonsista de pro volia que guanyés Fernando ALonso, però si no podia fer-ho que guanyès qualsevol excepte el Hamiltongo i el seu pare xupacamares!! L'any que ve es veurà qui és el millor, ja que si no haguessin fet la punyeta durant tota la temporada a ALonso (sobretot en el tram final), hagues estat campió l'asturià. I jo no em sento finlandès, com molts de vosaltres...

Anònim ha dit...

Doncs a mi no fa fet ni fred ni calor qui ha guanyat la F1, i mai més ben dit. Només estic content que no hagi guanyat Alonso pel que ja ha dit Salvat, l'onada d'espanyolisme ranci, i que no hagi guanyat el Hamilton per sentir la teoria de la conspiració que em cansa. Per tant, visca Raikkonen, encara que sigui per eliminació!!

Albert Solé

Anònim ha dit...

Visca Alonso!

Anònim ha dit...

I visca el barça

jordi salvat ha dit...

Lídia,

Moltes gràcies per la felicitació. Aquest ha estat un cap de setmana de celebració. I és que un aniversari és un aniversari.

Octavi,

Molt bo el teu post. Altament recomanable i un gran titular.

Jordi Pla,

És veritat que la Fòrmula 1 és bastant circ i té tant d'espectacle com d'esport. El mercat finlandès ja el tenen força cobert i és que han empalmat Hakkinen amb Raikkonen.

I alonsistes

Ho sento, la vida és així. I no nego que és un gran pilot, però un ídol que marqui una època li cal alguna cosa més. I ell encara no ho té.

Anònim ha dit...

El meu blog ha canviat d'adreça, pots modificar-la. Mil gràcies
La nova és:
www.periodismodeinfanteria.com

José Oviedo ha dit...

Alonso es collonut,i la veritat tal i com es pressentava, vaig parlar amb uns amics meus, i les meves preferències eren la victoria del Kimi i a prendre...... el Hamilton. Ja es ta be de putejar al Nano, només desitjo que vagi a un altre escuderia.

Voteu a l'enquesta del meu blog

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!

Waipu Joan ha dit...

estic d'acord amb tu. Estava fart dels altres.