dimarts, d’octubre 02, 2007

La ràdio: com si d'una amant es tractés


En els meus més de deu anys dedicant-me al periodisme, la premsa escrita ha estat el sector on més m'hi he guanyat les garrofes. Però he tingut la sort de tocar tots els mitjans de comunicació i amb la ràdio mantinc una relació molt especial. A la delegació de Catalunya Ràdio a Tarragona vaig tenir-hi el meu primer contacte. Van ser quatre mesos amb el Josep Sabaté, el Manel Sastre, el Tomàs Forteza i companyia. Erem les pràctiques de quart de carrera, a cavall entre el 1998 i 1999. El directe, en l'informatiu de Catalunya Informació en desconnexió per Tarragona em va captivar.

Més recentment vam fer el programa UDT Sports a Altafulla Ràdio amb l'Albert Jansà. Va ser el 2004 i el 2005. Vam passar estones molt divertides en aquell estudi prehistòric. Aquesta és la tercera temporada com a tertulià a Tarragona Ràdio, compartint estudi amb polítics, representants del món econòmic i societat civil i altres periodistes. Aquesta no serà l'única emissora on podré practicar aquest gènere que cada cop m'agrada més. Aquest dilluns hem debutat l'Octavi Saumell (Diari de Tarragona), el Xavier Zaragoza i jo a la tertúlia d'Al dia, en una tertúlia el magazine del matí d'Onda Cero (95.3 FM), moderats per Adriana Haro (en la imatge ens hi podeu veure). Tots quatre tenim un punt en comú: hem treballat al Més Tarragona. Ara ningú hi és.

El maig vaig tenir l'honor de participar en l'emissió inaugural d'Ona la Torre (107.0). Fa unes setmanes hi vaig tornar a parlar d'escacs i divendres passat vaig iniciar una col·labiració setmanal en forma de secció al magazine matinal parlant de blocs. Vaig fer una introducció del fenomen i vaig parlar de dos blocs ben diferents: Torredembarra confidencial i Grans herois. Ai la ràdio! Amb ella comparteixo algunes estones i ens ho passem molt bé.

8 comentaris:

rafael ha dit...

Querido Jordi,yo me alegro mucho que te guste la radio, mas me alegro si tu participas, se que estas enamorado de tu profesion, lo cual es el componente perfecto para que tu alcalces tus metas, ahora bien,nuestra radio es somnifera, falta de dinamismo y esta muy lejos, de lo que para mi, tiene que ser una radio; Este medio de comunicacion lo desconozco, pero en TV. local tengo esperiencia de hace muchos años y desde mi punto de vista y acostumbrado a improvisar y hacer las mil y una, digo:Nuestra radio es, SOMNIFERA, que le quede clarito al Sr.Ciuró. besitos

Octavi ha dit...

La veritat és que va estar molt bé. Per cert Salvat, algun altre dia fés un post sobre la teva experiència en televisió fent els reportatges de gastronomia. Vaya ekip que féiem els dos! encara recordo el bull!!!

Lídia ha dit...

Ui, ui, ui... ja us vaig sentir ja, parlant als TRES del Pla General... El que no et vaig sentir és parlant de blogs per la radio de la torre, i això que els meus pares l'escolten tot el dia. Trobo que a vegades, com diu el fantasma del castillo, és una mica soporifera... Però, tot just estem als inicis, no?

rafael ha dit...

Lidia, de acuerdo..soporifera,somnifera y muema. besitos para la Lidia

Oscar Ramírez ha dit...

Hola Jordi. Com no he trobat el teu e-mail, et deixo aquí el següent:

Hola a tots i totes.

He decidit crear un reconeixement per aquells blogs que, d'ençà que vaig crear el meu, han estat linkats com a espais molt interessants. Justament, el reconeixement que atorgaré en forma de banner i de diploma, es diu així "Espais. Racons interessants". Hi ha creada una enquesta a la dreta del meu blog on es pot votar una de les deu opcions que he incorporat i les tres primeres rebran el reconeixement en qüestió. El teu blog és un dels que he proposat en un intent de crear encara més participació en aquests espais que cada dia estan més de moda. Res més, sort i gràcies per fer més gran la blogosfera (se'm resisteix dir bloc enlloc de dir blog). Una abraçada.

Oscar
http://oscar-ramirez.blogspot.com

mossèn ha dit...

semblen força còmodes les cadires ... salut

Jesús M. Tibau ha dit...

Ja hauràs vist que l'òscar Ramírez, al seu bloc Tot és possible, ens ha posat com a "rivals" (amb moltes cometes) per a la candidatura del premi que ha creat.
LLuny de rivalitzar, això ha servit per a conèixer el teu bloc i he aprofitat per a posar-te un enllaç a la secció d'Altres blocs al meu bloc Tens un racó dalt del món.
salutacions i ja ens anirem coneixent

Herois ha dit...

He flipat veien que vas parlar del blog Herois a la ràdio... ÒSPA :-)

Que guai!