diumenge, de desembre 09, 2007

TV mítica: Buck Rogers



He tornat de quatre dies de pont fora del nostre país i estic poc a poc resituant-me. Per això he decidit engegar una nova sèrie de posts sobre programes i sèries de televisió que m'han marcat durant la meva vida i intentar compartir aquests records amb vosaltres i que ja fa dies que em volta pel cap. I és que vull que en aquest bloc s'hi pugui trobar de tot. Començaré tirant enrera gairebé dues dècades, a aquells TV3 primigènia que encara no competia ni amb les televisions privades. Havíem de triar entre TV1, TV2 i TV3. El Canal 33 amb prou feines començava a caminar.

Avui us vull parlar de Buck Rogers al segle XXV. Crec que si el 2007 veiéssim aquesta sèrie americana de ciència-ficció la trobaríem molt antiquada, amb uns efectes especials primaris i un ambient molt setantero. La sèrie es va estrenar als Estats Units el 1979 i es van fer dues temporades, fins el 1981. Està basada en uns còmics dels anys 30. El protagonista és un pilot de la NASA, William 'Buck' Rogers que en un accident pateix un procés de congelació i desperta en el segle XXV amb l'impacte que això representa per ell i els humans d'aquest segle, que han sobreviscut a la sempre recorreguda III Guerra Mundial però amb un nivell tecnològic molt avançat. Aquest és el punt de partida d'una sèrie d'aventures per tota mena de planetes i amb dolents molt imaginatius.


En tinc molts bons records d'aquelles tardes de dissabte de finals dels 80. No em vaig pedre masses de la quarantena de capítols de la sèrie i TV3 va fer alguna reposició un o dos anys després que em va permetre veure'ls tots. La meva germana gran i jo ens imaginàvem que érem Buck Rogers, la coronel Wilma Deering o imitàvem el robot Twiqui -força còmic-. Altres personatges que recordo són la dolenta princesa Ardala, el Falcó -primer dolent i desrés bo- o un vampir interestelar que va fer de dolent malvadíssim en un dels capítols i que va protagonitzar algun dels meus malsons de l'època.


Els protagonistes de la sèrie, Gil Gerard (Rogers) i Erin Gray (Deering), que protagonitzaven l'història d'amor de la sèrie, no els he vist més per la tele ni al cinema i han quedat en la meva memòria inmortalitzats amb aquells monos ajustats que portaven o conduint unes d'aquelles naus espacials a l'estil Guerra de les Galàxies. I és que Buck Rogers és de l'època de La Guerra de les Galàxies o Galàctica. Estrella de Combate. Per cert, algú sap si Buck Rogers es pot trobar en DVD?

6 comentaris:

mossèn ha dit...

series mítiques ... com el bigoti de jose maria iñigo !!! ... salut

Anònim ha dit...

biribiribiribiri diu el TWIQUI,

Jobove - Reus ha dit...

bona idea endevant tens tot el nostre recolçament

salut

Unknown ha dit...

La serie està en DVD pero només en anglés i castellà neutre.
Si t'hi tens paciencia la pots baixar fent servir la somera.

Anònim ha dit...

Salvat, quin record m'acabes de recuperar en la meva ment de la infantesa. No saps l'alegria que vaig tenir quan el Falcó es va fer bò. M'encantava el personatge però clar, sent dolent era molt fotut, i més quan jugava amb ma germana i mon cosí a Buck Rogers, jo sóc el petit dels tres i per tant era el Twiqui, més endavant vaig poder ser el Falcó.
Guantxo.

Oscar Ramírez ha dit...

Crec que TV3 hauria d'emetre de nou moltes d'aquestes series i posar-ne a la venda moltes més de les que hi té ara.