diumenge, de febrer 24, 2008

Viatge de feina a Alemanya


Aquesta setmana he pogut disfrutar d'un respir en aquesta intensíssima precampanya-campanya electoral -hi ha masses nervis, prou que ho sabeu alguns- en forma de viatge a Alemanya convidat, junt amb altres periodistes, per l'empresa química BASF. Aquests viatges són criticats per alguns, però per a mi ha estat molt interessant i productiu. I, a més, ens ho hem passat molt bé!

Hem pogut veure per dins el polígon industrial de BASF a la riba del Rin. Va ser allí, a la ciutat de Ludwigshafen, on va néixer la companyia alemanya el 1865. Actualment hi treballen 33.000 persones, tots de la multinacional teutona. Perquè us feu un idea, als dos polígons petroquímics hi treballen unes 10.000 persones. Ja fa uns quanys anys hi costruir un port fuvial per enviar les mercaderies directament a Rotterdam. El que em va sobtar més és que els habitatges estan gairebé tocant a les plantes químiques, sovint només separades per una carretera. Cal dir, però, que aquella no és una zona turística.

Vam trobar molt interessant una visita al centre d'invstigació que té allí BASF. Ens van explicar com s'estan desenvolupant els treballs per aconseguir materials per fer més eficients les pantalles dels ordinadors i plaques fotovoltaiques. La roda de premsa per presentar els resultats de BASF durant el 2007 va ser també molt interessant, pel contingut però també certs detalls, com una puntualitat espartana. La roda de premsa estava convocada a les 10:30 i va començar a les 10:30. Cinc minuts abans el s fotògrafs ja feien fotos dels "capos" de BASF. Davant seu, 80 o 90 periodistes d'una quinzena de països. Com passa sempre en aquests actes, els resultats de la companyia són molt positius.


Em quedo amb la imatge del president de BASF, Jürgen Hambrecht, disculpant-se personalment amb l'Eva Pomares (El Punt) i Sara Sans (La Vanguardia) per no haver pogut concretar més les seves respostes sobre les plantes de BASF a Tarragona. Llàstima de les deficiències de la sala de premsa, tot i que ens hi trobem massa sovint amb aquests episodis en grans congressos o empreses. "Mal de muchos, consuelo de tontos", diuen. I d'aquest viatge també em quedo amb la visita turística a Heidelberg, ciutat universitària amb un magnífic nucli antic, ple d'història, i un castell encisador. Aneu-hi si podeu.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Com s'ho curren aquests de la BeAeSaeFa... després d'aquests viatges a veure quin periodista és el guapo que els critica per la merda que aboquen al medi ambient, o les condicions laborals dels subcontractats, etc

mossèn ha dit...

i les alemanes ... estan de bon veure ??? ... o era beure ??? ... salut

La casa de Pinel ha dit...

salvat yo e estado alli es impresionante la pedazo de planta que tiene basf alli yo creo que es la madre del cordero.
alemania es preciosa y en esta fecha mas, siempre lloviendo o nevando, paisajes verdes agua por todos lados, lo malo de los alemanes es que a las siete de la tarde en la calle no ahy ni el apuntador.
si algun dia te hace falta un chofer para un viajecito a germany no lo dudes avisame.

Anònim ha dit...

Amb raó apareixen notícies sobre BiAEsEf espontàniament al Diari de Tarragona...Si et passo un CV ?¿

Cap d'any 2009 a Torredembarra ha dit...

Jordi, aquí n'hi ha un que ja s'ha apuntat a la moda dels blocs!

apa, que vagi bé

guillembargallo.blogspot.com

Antonio Ramos ha dit...

a mino m'hi van convidar a anar... em sembla fatal... xo weno... que hi farem... Salut mestre!