divendres, d’abril 18, 2008

Cròniques de l'altra banda (IV)


Aquest espai s'està convertint en habitual cada divendres. Tinc ganes d'explicar-vos les experiències d'un periodista que no fa ni un mes que està al 'Lado oscuro' i ara veu el mitjans de comunicació a l'altra banda de la trinxera. Vaig començar la setmana acabant uns deures que m'havia autoimposat: llegir A peu per l'Alt Camp, el darrer llibre del mestre Josep Maria Espinàs. Ho he fet a poc a poc assaborint la ruta a peu d'aquest grandíssim escriptor des d'Alcover al Pont d'Armentera. Precisament dilluns vaig estar a Alcover, en una trobada amb el regidor de Comunicació i en Sergi Franch, que dirigeix la ràdio municipal i porta els temes de comunicació del consistori alcoverenc. Vam quedar per més endavant fer una visita més àmplia a la segona localitat a l'Alt Camp.

Aquell mateix dilluns vaig viure el primer Consell d'alcaldes a Figuerola del Camp (en la imatge), un municipi amb encant tot i que hi ha diversos carrers en obres. Van ser gairebé tres hores en què vaig poder veure en acció la majoria de batlles de la comarca, cadascú amb unes maneres de fer molt diferents però un tret comú com és la defendsa dels interessos dels seus municipis i que no són professionals de la política excepte comptades excepcions. A alguns ja els coneixia i amb altres m'hi trobaré les properes setmanes.


Amb alguns alcaldes m'hi he trobat al Consell Comarcal però prefereixo anar 'in situ' al municipi i fer-hi una volta abans o després de la reunió amb el batlle o regidors en qüestió. És el que vaig fer dimecres al vespre en aquell moment del dia que ja us vaig dir que m'agrada tant en una de les localitats més petites de la comarca: el Milà. Competeix amb Mont-ral i els Garidells per aquesta posició. El Milà bo arriba als 200 habitants i aquesta circumstància em va permetre reunir-me amb l'Ajuntament en ple: l'alcalde i quatre regidors. Em van semblar que a més de companys de govern eren un grup d'amics -ser del mateix color polític-. Els deu anar bé aquesta forma de fer polítical. El poble fa goig: una plça de l'esglesia (en la imatge) molt acollidora, una pista poliesportiva, una zona d'esbarjo pels més petits i aquell ambient de que tots es coneixen. El Casal està en obres i quan el tinguin acabat encara estaran millor. I estan molt ben comunicats, a prop de la majoria de grans vies de comunicació.

Però la localitat de l'Alt Camp aquesta setmana ha estat marcat malauradament per una onada de robatoris a habitatges i comerços a Figuerola, el Pla de Santa Maria, Valls i Bràfim. El Consell Comarcal s'ha mogut ràpid i la Guàrdia Civil augmentarà la vigilància. A més, la investigació oberta ja ha donat fruits amb els primers detinguts. Els propers dies hi haurà una reunió entre el subdelegat del Govern espanyol, la presidenta del Consell i alguns alcaldes per abordar aquesta problemàtica. Recordem que fins el novembre no arriben els Mossos i aquesta època de transició,que s'allargarà dureant el 2009, pot ser una mica complicada.

2 comentaris:

Maria Rosa ha dit...

Company "oscuro". T'he nominat com a proper blocaire a ser entrevistat al Club Cultura de Punt 6! ;-) Així que dimecres que ve a la tarda jo em deixaria l'agenda lliure,...

Octavi ha dit...

Ja veuràs quan vagis a Picamoixons, el meu poble, jeje! tota una entitat municipal descentralitzada... Pica pájaros!