dijous, d’abril 03, 2008

El meme de l'aigua


Diversos amics blocaires m'ha fet arribar un meme sobre la crisi de l'aigua. I ja sabeu que els memes els responc tots. Anem a veure:

1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?
Sempre m'he mostrat partidari de potenciar els referèndums per convertir la democràcia en més participativa, cosa que ja passa en altres països més avançats. No em conformo en votar només Constitucions Europees i Estatuts retallats. Hem vist com fa uns dies els habitants d'Horta de Sant Joan van votar si volien o no parcs eòlics al seu terme municipal. Per tant, no veig malament un referèndum sobre la cessió d'aigua de Tarragona a Barcelona. No entraré a parlar sobre plataformes i oportunisme polític. La situació és massa greu per frivolitzar amb batalles polítiques.

2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?
Fa molts anys que ens avisen que cal estalviar aigua i coses que podem fer per aconseguir-ho. A més, la majoria de mesures són de sentit comú. No està malament, però, que ens apretin més des de les administracions i ens facin pedagogia des de petits. El que cal es conscienciació de veritat i no ecologisme d'aparador.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?
Quan sento que hi ha canonades que fa anys que perden milers i milers de litres al dia ric per no plorar. Ha faltat capacitat de reacció i també visió de futur. Jo defenso el tranvassament del Roina des de fa temps. En un món global no ens ha de fer por portar aigua de França, si ells volen. A mi me'n fa més dependre energèticament de segons quins països, que no detaquen per la seva estabilitat política. El problema és que ja fa temps que haurien d'haver començat les obres. Però això és a mig termini. A curt termini no anem massa bé. Aigua del Segre, de l'Ebre -que és el mateix perquè un és afluent de l'altre-, d'Almeria, del Roina, en vaixell, en tren... Massa improvisació.

4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?
En aquest país ningú assumeix mai responsabilitats polítiques. Hem de gastar energia demanant dimissions? Si agafen aigua dels pous del Camp de Tarragona per portar-la a Barcelona i es tornen a salinitzar com fa vint anys crec que hi ha més d'un que hauria de plegar. Hi ha qui guardarà retalls de diaris. I sinó a les hemeroteques, que són molt útils.

Envío aquest meme a:

Guillem Bargalló
Lu
Sherlock Holmes
Antonio Ramos
Tondo Rotondo

2 comentaris:

Unknown ha dit...

No et dic que no... però darrerament no estic massa per la feina dels memes...

Però vaja, no et dic que no :-P

Lu ha dit...

Eis company!! Ja veus que vai molt de cul.. no sé si podré fer els deures..
..tanmateix, amb el tema de l'aigua, una cosa està clara, es parla molt de portar aigua d'aquí i d'allà, però no pas de reduir-ne el consum..
..jo sóc d'aquesta opció, no ens cal més aigua, ens cal fer-ne un millor ús!!

;-)