dimarts, d’abril 29, 2008

Final de cicle blaugrana


Parlava a primera hora de la tarda amb el Jaume Renyer i em deia que no tenia clar de que parlaria en el seu post diari -admirable aquesta regularitat- però ha estat vehement a l'hora d'afirmar que no escriuria sobre futbol perquè mai ho fa. Doncs jo sí que reflexionaré sobre futbol i concretament del Barça i l'eliminació a semifinals de la Lliga de Campions contra el Manchester que finiquita una temporada lamentable. Sento decepció, indignació i també mandra davant quatre jornades agòniques, totalment sobrants. I a més, una certa expectació davant aquest canvi de cicle blaugrana, a veurem fins on arribarà. Us deixo un decàleg de conclusions i preguntes que resumeixen la situació actual:

1. Calia canviar l'entrenador l'estiu passat i no es va fer. Rijkaard és un tècnic amortitzat: dues lligues i una Copa d'Europa per a un tècnic molt justet tàcticament i bon psicòleg a estones. Ja fa mesos que ho dic.

2. Mala preparació física: gairebé tots els equips estan més forts que el Barça. Avui als blaugranes se'ls veia fosos.

3. Al Barça li manca gol. No té ni golejador de referència (Eto'o no és el d'abans de les lesions) ni jugadors amb arribada. En 180 minuts contra el Manchester no han fet ni un gol!!!

4. Manca de compromís dels jugadors, tret d'excepcions com Valdés Puyol, Touré, Bojan i poca cosa més. La resta estan aburgesats, marcats per la indolència i manca un líder.

5. Fitxatges irregulars: Touré i Milito han estat grans incorporacions però Henry, Thuram, Zambrotta, Abidal... fluixets.

6. Han fet tot el possible la directiva i el cos tècnic per aturar la decadència de Ronaldinho?

7. Per què s'ha permès a Eto'o dir les bestieses que ha dit sense que rebés el més mínim càstig?

8. La gran pregunta: per què s'han repetit els errors de la temporada passada? La directiva ho ha fet molt malament. Hem de confiar en què ara sabran fer les coses bé?

9. Vindrà ara una gran cortina de fum en forma de fitxatges? Doncs sí. Han d'arribar almenys dos jugadors de nivell per cada línia. I jugarem la prèvia de la Champions perquè el Vila-real serà segon.

10. El laportisme està ferit de mort i l'hereu Soriano ho tindrà molt difícil contra un Sandro Rossell cada cop més consolidat com alternativa. Dependrà si Laporta i el seu equip saben fer les coses bé.

Ja ho veieu, dubtes i moltes preguntes.

5 comentaris:

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Quina vergonya de temporada que està fent el Barça!

Anònim ha dit...

Portem dues temporades de pena. Are el nostre benvolgut president ens vol fer caller portan com entrenador a en Pep. Aixó es un canvi????

Crec que el canvi començaria amb un canvi de president.

Salut,

Jordi F.C. ha dit...

Estic molt d'acord amb la teva reflexió.
El què em fa angúnia és que l'alternativa sigui en Sandro Rossell. Diria que sortirem del foc per caure a les brases...

Lu ha dit...

Bon dia Jordi!! Tens una pila impressionant de diaris damunt de la taula!!...jeje!!

Després de setmanes i setmanes d'un ritme frenètic al Consell, avui tinc un dia tranquil.. feia molt que no podia entrar al teu bloc, m'ha agradat llegir les teves cròniques de l'altra banda, el teu Sant Jordi vallenc, i el final del cicle blaugrana.. a partir del 13 de maig tindré més temps, ja passaré més per aquí!!

T'hagués fet un comentari a cada post, però.. només te'n faré un.. el problema del Barça és el Txiqui, i molt poca gent en parla d'això.. què me'm dius??..

Ens veiem dilluns!!

Una abraçada!!

jordi salvat ha dit...

Doncs hi ha molta empreyamenta amb el Barça.

Lu, això de que el Txiqui és el gran problema del Barça no és la primera ni la segona vegada que ho sento. La veritat és que si mirem el global de fixatges del Barça des que ell és director tècnic trobarem molts fiascos, començant per Quaresma i acabant per Henry. I també veure coses molt rares, com el pas fugaç de Van Bommel.

Reflexionem-hi com diu aquell.