dilluns, de novembre 06, 2006

Tripartit, segon plat

La veritat és que aquest bloc no serviria massa per seguir la campanya electoral. He penjat un parell d'articles i el darrer datava del 21 d'octubre. Al Més Tarragona he publicat un parell d'articles -els dos primers dilluns de campanya-. Aquesta cursa electoral l'he seguit més a prop que mai des de la meva posició de director d'un diari gratuït que distribueix 15.500 expemplars en una ciutat com Tarragona. Ha estat cansada, al final una mica agobiant pels nervis existents a les diferents formacions, i aquest diumenge he arribat després de tres dies pel Pirineu escoltant aCatalunya Informació la decisió d'Esquerra d'optar pel Tripartit II i refusar l'oferta de pacte de CiU.
No entraré a explicar la meva posició personal com a votant l'1 de novembre. Estic sorprès per la rapidesa com s'han precipitat els esdeveniments -avui a la nit en parlava amb un veterà militant d'ERC de Torredembarra- i coincidíem en què alguns peça no acaba d'encaixar. Les eleccions van ser dimecres passat, no cal arribar a la vigília de la sessió d'investidura sense un acord tancat, però hi ha un terme mig: tota aquesta setmana podia estar dedicada a la negociació a diverses bandes. Tan clar ho tenen Esquerra i el PSC? Iniciativa ho havia deixat molt clar, però ERC havia desenterrat l'equidistància. Per això tanta feina? I els socialistes estan disposats a tornar a tenir "los independestistas de Roviretxe" al Govern català amb tot el que comporta a nivell estatal?
I CiU? Aquest diumenge sembla que estiguin en estat de xoc. Si les negociacions arriben a bon port i els serrells del Tripartit II es tanquen el panorama és decebedor pels convergents. Artur Mas -de que li va servir anar a Madrid a parlar amb Zapatero- dubto que pugui optar per tercer cop a la presidència de la Generalitat i no es pot descartar la retirada de la política activa del guanyador de les dues darreres eleccions al Parlament. Qui serà el successor? Duran? Lluites intestines a la federació? Uffff
Com serà el Tripartit II? Sembla que no hi haurà conselleria primera. Sí dues vicepresidències, una pel Carod i una altra pel Saura. Una macroconselleria pel Puigcercós i Bargalló recol·locat a Cultura i la Simó o alguna altra dirigent republicana també al Govern. També estarà Miralles (EUiA) al nou executiu? Em sembla que estic fent massa política-ficció. Com en tants fitxatges de futbolistes que han acabat en no res per cupla d'uns serrells de la negociació, qui diu que amb el Tripartit II no pugui passar el mateix? Jo encara no donaria Montilla com a proper president de la Generalitat, tot i que té molts números per ser-ho. Però no tots.