diumenge, de desembre 30, 2007

La crisi del Barça es podia evitar i es pot redreçar


Fa dies que volia escriure un nou post sobre el Barça. Sóc culé -d'intensitat moderada, que vol dir que puc sopar i dormir sense problemes si el Barça perd- i la situació actual que viu el club blaugrana em dol, sobretot perquè es veia venir des de fa mesos. Fa un mes i mig vaig afirmar en un post que s'havia acabat l'era Rijkaard i ratifico la idea. Llavors algunes pesones em van respondre que em precipitava i que esperés una mica i les coses millorarien.

La derrota per 0-1 contra el Reial Madrid ha estat el sotrac que necessitava molta gent. En aquest partit s'ha vist un Barça limitadíssim davant d'un equip blanc que sense ser res de l'altra món és molt superior als blaugranes com a equip. Continuo pensant que el Barça disposa d'una de les millors plantilles de la història, amb grandíssims jugadors, però no rutlla com a equip. L'entrenador és un dels grans culpables d'aquesta situació, ja que va donar massa llibertat als jugadors després del doblet del 2006 i fa mesos que no sap o no pot imposar la seva autoritat i els futbolistes passen d'ell. Cal un nou entrenador i no crec que hàgim d'esperar al juny sinó el canvi s'hauria de produir ara perquè set punts de diferència amb el Reial Madrid són remuntables, però no amb la inèrcia actual. Rijkaard és molt bon paio, un gentleman del futbol, però ha demostrat tenir molts pocs recursos tàctics.

Qui ha de substituir Rijkaard? Possiblement serà Johan Cruyf qui imposarà el seu criteri des d'aquesta posició que té en el laportisme d'assessor àulic a l'ombra. Sona Marc Van Basten, un altre holandès amb gran currículum com a jugador però amb una mínima fulla de serveis com a tècnic. Jo no li faria fàstics a un entrenador com Jose Mourinho. Els culés tenim la tendència a crear grans dimonis i amb Mourinho ho hem fet. Ningú pot negar que aquest paio en sap -va guanyar la Champions amb el Porto!- i té ganes de guanyar la màxima competició continental altra cop després de no aconseguir-ho amb el Chelsea.

No oblidem els jugadors. Aquest estiu hauríem d'haver venut Ronaldinho. La secretaria tècnica serveix per saber en quin moment s'ha de vendre un jugador per obtenir-ne el màxim benefici. Ara està devaluadíssim i cada cop sembla més difícil que pugui tornar a ser el davanter fabulós de fa uns anys. Almenys a Can Barça Possiblement la neteja hauria d'afecar a altres jugadors, com Deco. Hi ha jugadors de futur, com Messi, Bojan, Giovanni o Iniesta, i bones recents incorporacions com Touré, Abidal o Milito, però cal fitxar de cara a la propera temporada -el mercat d'hivern, excepte pel porter que ens falta per la greu lesió de Jorquera, no és gaire aconsellable- per tenir un equip competitiu.

No podem tornar a patir un any com el 2007, en el qual el més destacat ha estat el gol de Messi -un dels millors de la història mundial però que no va servir de res- contra el Getafe i el descobriment de Bojan. On són els títols?

5 comentaris:

Octavi ha dit...

He de reconèixer que tens raó. Rijkaard i Ronaldinho se n'han d'anar ja. Els cicles tenen un inici i un final,i crec que el seu ja ha acabat. Substituts? tinc dos noms. Per a la banqueta jo incorporaria a Ernesto Valverde, mentre que en el lloc de l'ex astre brasiler fitxaria a Cesc Fàbregas. Està clar que si coincidim que el Barça té una de les millors plantilles, el que falla és l'entrenador. També vendria a Deco, i fitxaria a Arteta. La resta, amb el fitxatge d'un porter (Ustari és la millor opció) està bé.

Jobove - Reus ha dit...

menys futbol i mes lectura, aquest deport fà molt de mal a la juventud, creu-me !!!

Anònim ha dit...

EL FUTBOL ES DEPORTE Y EL DEPORTE ES BUENO PARA LA JUVENTUD.

Pero el deporte base debe ser protegido por las instituciones a todos los niveles, y es entonces cuando alcanza su verdadera dimensión.

Por lo que respecta al Barça, estoy de acuerdo con tu post.

L'illa dels monstres ha dit...

Sí, són tots una colla de mantes els jugadors, però ja se sap lo rapid que se'ls pugen els fums a aquesta gent, i lo poc que els costa demanar més diners quan guanyen algo (clar, quan perden no te demanaran guanyar menys).

Però també me fa molta gràcia això del Mourinho. Fa uns mesos la gent més culé l'escridassava i insultava, tot i el seu passat blaugrana (els culés, sempre tan agraïts), i ara tots el volen. Sembla ser que l'aficionat del Barça té molt de Dr Jekyll i Mr Hyde. Avui guanyem som els millors del món, demà perdem som un desastre.

A mi, sincerament, no em desagrada que guanyi el Barça, més que res per fotre el Madrid, però no aguanto aquestos transtorns bipolars continus dels culés!!

Anònim ha dit...

He descobert a la revista/propaganda electoral Barcelona Informació que Rijkaard participa en l'atenció domiciliaria a les llars de la gent gran. Així m'agrada! Una vegada més es demostra que el Barça és més que un club! Després de l'acord amb Unicef hem fet un pas endavant. Frank Rijkaard, lluint la segona equipació del Barça, entrega casa per casa uns cubells amb menjar (foto). A veure quan Schuster fa el mateix! O Mourinho, us imagineu Mourinho? O Luis Aragonés! No, a Luis Aragonés més aviat li haurien de portar el menjar a casa.

Mereix una menció a part la revista Barcelona Informació que molta gent, només agafar-la de la bústia, ja la llença. Fem un càlcul ràpid; Quants milions de ciutadans té Barcelona? Dos milions. Quantes pàgines té la revista? Dotze. 2.000.000 x 12 = 24.000.000 milions de pàgines gastades per res. Potser que l'Ajuntament Sostenible fes alguna cosa, no? No! Que això és propaganda electoral! Ah, vale.