diumenge, de novembre 11, 2007

S'ha acabat l'era Rijkaard


En aquest món en què estem és molt important saber quan s'ha acabat una etapa. Ho pots saber veure tú mateix però a vegades són els altres els que t'han d'obrir els ulls i, si poden posar punt i final a l'etapa en qüestió, ho han de fer. És el cas de l'entrenador, Frank Rijkaard. Jo vaig ser dels que l'estiu passat pensava que havia de continuar una temporada més com a tècnic del primer equip blaugrana, i l'he defensat fins ara tot i aquest irregular inici de lliga, en què s'estan repetint guions de la campanya passada, reconec que m'havia equivocat. La derrota d'aquest dissabte a Getafe (2-0), amb una imatge penosa, m'ha fet topar amb la trista realitat. Fora de casa el Barça només s'ha sumat una victòria i tres empats en sis partits contra equips que amb prou feines poden estar algun d'ells a Europa. Al Barça li cal un altre entrenador. Rijkaard ja no serveix.

Li hem de reconèixer i agrair al tècnic holandès un joc alegre, uns títols que ens han fet disfrutat molt i reconèixer que és una bona persona i un bon psicòleg, tot i que tàcticament no és un crak, però en aquest moment cal canviar-lo. Ara és un mal moment perquè estem amb la temporada començada, però abans no s'agreugin els mals que pateix el conjunt blaugrana, cal prendre una decisió dràstica. Cal un revulsiu i, com no podem canviar els vint i escaig jugadors del primer equip, hem de buscar un nou entrenador. No tinc clar qui ha de ser, però si que tinc clar que el seu nom no és Frank Rijkaard. Com ho veieu, futboleros?

2 comentaris:

Octavi ha dit...

Em sap greu, però discrepo. S'han de tenir en compte les circumtàncies. Qualsevol equip del món que tingui a Zambrotta, Deco i Eto'o lesionats, ho ha de notar. Hem de recordar que Frank Rijkaard ha aconseguit dos sots-campionats, dues lligues i unaChampions League. A vegades s'ha de fer memòria: com va trobar l'equip? sisè i jugant la UEFA. Ara, es veu que és un fracàs quedar segon. Mare meva, que lluny que queda ja l'etapa Gaspart...
Personalment no tinc la sensació que s'hagi acabat un cicle. A més, si se n'anés el tècnic holandès, a qui s'ha de fitxar? Laudrup? Koeman? Hiddink? són dels pocs que podrien venir, però no crec que fossin millors que en Frank. En el món del futbol una setmana és un món. La temporada és molt llarga i els judicis s'han de realitzar al mes de juny. L'any passat el Barça no va guanyar la lliga per només un gol...

Antoni Ramos ha dit...

El problema del Barça és que el Madrid, tot i no fer un gran joc, está líder i amb 4 punts d'avantatge. SI el madrid nes per sota, segur que no se'n parlaria d'axò. Avui al Sport (referent periodistic amb el iaio Carazo com a subdirector) ja insinuaven que potser hi hauria d'haver un canvi a la banqueta. No crec que això soluciones res... vingui qui vingui ROnaldinho continuarà igual de baix, esperant a l'estiu per anar a buscar les lliures d'Abramovic... A l'estiu haurien d'haver tret gent acomodada i ficar-hi gent amb gana i que dones aire nou al vestidor, que continua amb un ambient enrarit i aquest es el gran problema del Barça... I si fas fora Rijkaard, a qui poses????? ni laufrup ni koeman poden venir ara... hiddink a fracassat als equips grans... Per mi, que tot segueixi com fins ara... Encara que hi hauria una solució que els nastiquers coneixem... l'amic de la Danae, el gran PACO FLORES!!!