dissabte, de febrer 16, 2008

TV mítica (IV): Bola de Drac


En la meva infància i adolescència -també ara- he vist moltes sèries de dibuixos animats i entre les meves preferides hi ha Bola de Drac. La va emetre TV3 a partir de l'any 1990 i jo ja tenia els 12 anys fets, però m'hi vaig enganxar, sobretot a les primeres temporades. Goku, Bulma, Krilin, Llamxa, Follet Tortuga, Mixet Murri, Satanàs Cor Petit, Songoan, Vegeta, Cel·lula, Monstre Bu... I em deixo molts personatges d'aquesta sèrie d'animació japonesa creada per Akira Toriyama.

Recordo aquelles tardes d'hivern i estiu en què aturàvem deures, jocs o acabàvem abans el partit de futbol per disfrutar del capítol de Bola de Drac. Els "entesos" criticaven l'extrema violència de la sèrie. Hi havia molta lluita i destrucció, però valors com l'amor, l'amistat o la fidelitat eren els que movien els personatges de la sèrie.


S'ha de dir que la sèrie va anar de més a menys. Les aventures de Songoku de petit eren entranyables, amb unes dosis d'humor molt ben trobades. Hi havia el vell verd, el nen que baixava de l'hort, la noia presumida, un porquet que es transformava en qualsevol cosa... La sèrie es va anar complicant i havien de buscar dolents més dolents i missions més rebuscades. Estava no només la Terra en perill sinó tot l'Univers. Però de Bola de Drac en guardo un record entranyable, igual que molts de la meva gemeració.

Si voleu recordar la sintonia d'entrada podeu entrar aquí. Si voleu seguir passejant per la nostàlgia podeu escoltar la careta d'entrada de Bola de Drac Z. Si en voleu més, un part del capítol 78. I si no en teniu prou, feu una volta pel Youtube. Hi ha de tot.

3 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

jo encara recordo perfectament on estava sentat exactament del menjador de casa meva i alguns detalls com per exemple com estaven les cortines i tot aixo en el precís moment en què vaig veure el primer capitol de Bola de Drac que van passar per la tele. Vaig preguntar-me si realment allò que estava a punt de veure m'agradaria. qui m'ho hauria de dir que seria el grandissim mite de tota una generacio... si, aquella generacio que haviem d'acabar tots tan violents per veure al Son Gokhu fotent quatre cops

Anònim ha dit...

Recordo que vaig enganxar la sèrie en el segon capítol. Quan va acabar estava al·lucinat del que acabava de veure. L'endemà al cole vaig començar a preguntar a tots els amics si havien vist el mateix que jo, la resposta va ser unànime i l'efecte que ens va produir va ser unitari. La resta de la història per tothom és la mateixa, mai més s'ha fet ni es farà res igual.
Guantxo.

Antonio Ramos ha dit...

Bola de drac va ser un boom impressionant!! tthom a l'escola en parlava i encara recordo el tràfic de fotocopies de dibuixos del manga que hi havia! jo en vaig tenir moltes de fotocopies... ara ja no, ara intento acabar, poc a poc, l'edició definitiva del manga!