dimarts, de març 27, 2007

Foc d'encenalls i la classe política continua perdent crèdit


El Napi ho plasma molt bé en l'acudit que ha publicat aquest dimarts al "Més Tarragona". És el que ha passat aquestes darreres hores al nostre país. El dirigent d'ERC Xavier Vendrell planteja deixar penjat Montilla i votar Mas president a canvi d'un referèndum d'autodeterminació per a Catalunya. Tot això en el cas que el Tribunal Constitucional ens faci la "pirula" i rebaixi l'Estatut. Encara més. Mentre Carod i Montilla no baden boca, Mas es mostra obert a parlar-ne al Parlament però els republicans la donen per desestimada. Estem davant d'una política de declaracions, contradeclaracions, globus sonda i poca valentia quan s'ha de passar dels fets a les paraules.

L'anàlisi que fa l'Albert Solé en un comentari en el post anterior el trobo impecable, clarivident. Només afegiria que les declaracions de Vendrell són com una mena de "coitus interruptus". Efectivament, avui queden just dos mesos per les eleccions municipals i els republicans havien de sortir de l'endormiscament als quals els havia sotmès o s'havien deixat sotmetre per Montilla. Cal fer trempar l'electorat i evitar que alguns vots se'n vagin cap a CiU. Que millor que recuperar la bandera de l'independentisme, guardada en un calaix des d'aquell segon pacte tripartit tan ràpid. L'autodeterminació és una cosa molt seriosa i sempre obre grans debats a Catalunya i l'Estat Espanyol. No es pot prendre amb frivolitat un dret bàsic que alguns s'esforcen a negar-lo sistemàticament.

Per cert, Antonio, gràcies per avisar-me d'aquest lapsus sobre l'origen d'en Serrat. En què estaria pensant?

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Cada cop veig més clar que prima més la cadira (euros + prestigi) que no la ideologia o el ser bona persona.

Hi ha -sortosament- nombroses excepcions, però com he dit cada cop prima més això.

Casos com el de Núria Pòrtulas o el tancament de les Cases d'Oficis del Departament d'Educació clamen al cel.

Unknown ha dit...

Al Napi li haurien de donar la clau de la ciutat per reflexar sempre la més clara realitat.

Anònim ha dit...

Guenas Jordi, sabies que la Toda sera la numero 1 de lagrupacio, sabies que tenen molts problemas interns. sabies que un familiar directe del propietari del calentito estara en el primers llocs de la llista de adt perque ello no hi va, informacio de bona tinta. sabies que el sol torna a escriure al seu bog perque el seu partit ja lo el te vetat.

jordi salvat ha dit...

Sabia que la Toda seria finalment la número 1. La presenten aquest dijous. El Méndez ja fa dies que s'ha apropat a l'ADT i és un "fitxatge" comprensible. I la meva impressió és que dinsde l'Agrupació hi ha gent que no sap de que va la història i alguns comentaris que els fan arribar els han de crear per força controvèrsies internes.

Antonio ha dit...

No hi ha de què pel tema de la confusió amb el Serrat. Però recorda el decàleg de Manaments d'El Último de la Fila: els amaràs sobre totes les coses i no mencionaràs el seu nom en va!

Salut, República i Compromís!