divendres, d’agost 31, 2007

S'han acabat les vacances (i nova enquesta)


L'agost arriba a la seva fi i a la gran majoria -no tots- de mortals catalans se'ls acaben les vacances. Alguns ja han tornat a treballar, a la vida normal, aquesta setmana, la darrera d'agost. Altres disposaran d'alguns dies. Potser fins la Diada. Altres decideixen fer una aturada en la rutina diària més avançat el setembre -quantes tarragonines i tarragonins ho fan per Santa Tecla!- o a l'octubre. I per què no el novembre? Aquest any jo he estat moltr convencional, amb vacances repartides entre el juliol i l'agost, tot i que em declaro partidari de fer-les també en altres èpoques de l'any. Repartir és la paraula clau. Però la feina mana.

Durant gran part de l'agost he mantingut activa en aquest bloc una enquesta sobre les vacances. El resultat final m'ha sorprès i em fa qüestionar la poca validesa que tenen aquests sondejos "patilleros". Un 64% de les respostes afirmen que "l'agost és l'època ideal per fer vacances.Un 19% diu que "prefereixo altres èpoques de l'any". Un 12% afirma que "no, però em toca per raons familiars". Finalment, un 6% es decanta per "altres èpoques de l'estiu".

Ai l'agost! És el mes de vacances des de sempre. Tot i els esforços per treure-li aquest protagonisme no hi ha manera d'evitar-ho. El país es paralitza. A les empreses no hi trobes ningú, la programació de TV es converteix en infumable, les localitats costaneres com Torredembarra es col·lapsen... I tan bon temps no fa. Fa més bo el juliol. A l'agost sovintegen les tempestes d'estiu i en anys com l'actual el temps no ha convidat molts dies a anar a la platja. Però l'agost continua tenint aquest magnetisme. No serà pels cambrers, socorristes de platja i piscina o bombers. Però sí per mestres o treballadors d'empreses que a l'agost gairebé tanquen. O millor treieu directament el gairebé.

Renovo l'enquesta. Aprofitant que estem enmig de la Festa Major de Santa Rosalia parlem del meu municipi. El mandat acaba de començar i el clima polític continua molt calent. Tan dolent és aquest alcalde? O eren pitjors els d'abans? O eren millors? Per aquí va l'enquesta: Quin ha estat el millor alcalde de la democràcia a Torredembarra?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo que en la encuenta te falta el apartado de Ninguno.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola, no he trobat cap email per la quial cosa penjo el que et volia dir ací. Suposo que has sentit parlar del segell "blog activista", doncs t'he nominat perquè, si vols, en pots formar part afegint el banner al teu blog blog.
> El segell bloc activista seria, en paraules de Carlinhos Medeiros, el seu creador, el següent:
>
> "O que importa é transformar o mundo, a blogosfera é o nosso meio." (Ludovicus Rex)
>
> Para mim esta frase do Ludo explica o porque da criação do selo "Blog Activista".
> O selo atua como um sindicato, referendando e protegendo os blogueiros activistas militantes, contra eventuais perseguições e difundindo o ativismo.
>
> Cada blog possuidor do selo tem a missão de promover e defender a paz; a liberdade; os direitos humanos; o meio ambiente; os movimentos sociais e a igualdade de gênero. Denunciar e lutar contra o fascismo, às injustiças sociais e qualquer tipo de preconceito, discriminação ou abuso praticado. Só assim, contribuiremos para um mundo melhor.
>
> Hoje, temos essa ferramenta maravilhosa para difundir nossa missão e nossas idéias, por isso devemos nos unir cada vez mais para denunciar sem medo de sofrer retaliações. Estaremos sempre alerta!
> Somos muitos e somados, podemos mais.

En el meu blog he penjat un post amb alguna informació més i, fa uns dies, Tondo Rotondo, va nominar 7 blogs més.

Salut!

jordi pla ha dit...

(Ara sortirà algú i dirà que els d'agost han entrat varies vegades).
Jordi, estic amb tu. Hi procurat fer sempre les vacances (en aquells temps laborals) al Juliol, per la senzilla raó de què no hi han tantes aglomeracions als llocs de turisme/estiueig ni a les carreteres com a l'agost. (Ara ja fa anys que les faig al gener, febrer, etc. però veig que continua el convencionalisme). I no m'estranya l'enquesta perquè hi ha una especie d'obsessió per fer-les a l'agost, i per mes inri, gent de Barcelona se'n va de la ciutat quan més buida i per tant més tranquil·la està. No s'entén. Hi arribat a la conclusió de que a molts els hi agraden els apinyaments. També conec a alguns que creuen que no fer les vacances a l'agost és un desprestigi. I el que dius, si es poden partir, millor, però hi han empreses que no donen la facilitat. No hi ha manera de repartir-se el temps festiu. Què hi farem. Bona "entrada" al curro!

Anònim ha dit...

Aixo pot pasar als vostres fills a les vacances per falte de control dels nostres regidores.

Escrit enviar al blog del Sr. Granger, con a regidor de Governacio.

Sr. Grangel como padre de familia y residente de La Torre quisierea exponerle mi gran preocupación, me explicaré:

Mire yo no voy a entrar en el tema del Calentito, si reune todas las condiciones, si el legal o no, si lo cierran o lo dejan de cerrar.

Tengo una hija de 13 años y como Vd. podrá comprobar a esta edad es un poco dificil controlar. Ayer mismo mi hija al ser fiesta mayor me dijo que fuera a buscarla en el paseo, en la rotonda antes de llegar al puerto, porque salia con su grupo de amigas,estoy hablando de la 1 de la madrugada.
Al ver que era la hora y no veniaa con mi mujer nos acercamos al puerto, cual fue nuestra desagradable sorpresa que viene nuestra hija del puerto con una cara desencajada, nos asustamos llegamos a nuestra casa como puedimos porque el estado de "embriaguez" no era total pero casi.

Resulta ser según nos dijo que venia del Bar musical POPA. Mi hija tiene 13 años y según nos explico no tiene ningún problema en entrar, asi como sus amigas de su edad y alguna que tiene 12 años.

Por favor le agradecería que pusiera un control enviando a los municipales en la entrada del Popa y se llevará desagradable sorpresa cuando compruebe a que edad pueden entrar en este local.

Creo que es mas importante este tipo de control, que si como he dicho anteriomente el local del Calentito reune las condiciones o no, pero lo que si le puedo asegurar que en el calentito hay vigilantes de seguridad y alli no entran niños de esta edad.

Por favor le agradecería tomara medidas, gracias

Un padre muy preocupado