diumenge, de gener 27, 2008

El Butlletí d'Escacs, reconegut en els Premis APPEC


Dijous a vaig assistir a la Nit de les Revistes, el primer acte de la celebració del 25è aniversari de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Com a director del Butlletí d'Escacs em va tocar recollir un dels 36 Guardons Extraordinaris per portar 25 o més anys al mercat. El 1983 el Butlletí ja portava set anys de vida, tot i que ja té antecendents durant la Segona República. Jo en sóc el director des del 2004 i em va fer molta il·lusió ebre el reconeixement de mans del qui va ser primer president de l'APPEC i exregidor de Cultura de Barcelona i exconseller també de Cultura ded la Generalitat, Ferran Mascarell.

Va ser una vetllada molt interessant. Es celebrava a sala principal la Llotja de Mar, un espai impressionant per la seva majestuositat. Primer hi va haver un aperitiu mentre podies fer una volta i observar (i emportar-te) les diferents revistes de l'APPEC, un centenar llarg. Els representants del Butlletí d'Escacs vam compartir taula amb dues de les tres publicacions més antigues de Catalunya. Un honor. Eren l'Aurora de Clavé, que va néixer el 1890, i Lluc, una revista de Cultura i Literatura mallorquina que va aparèixer els anys 20. Va ser interessant intercanviar experiències i opinions.

A més de les 36 revistes que rebíem el reconeixement especial, també es lliuraven els premis anuals de l'APPEC, que arribaven a la novena edició. Em va fer especial il·lusió que el Premi a la Persona se l'emportés Josep Maria Espinàs. Amb 80 anys fets conserva una lucidesa impressionat. Va fer un discurs breu però clar, lloant l'esperit creatiu dels catalans però la manca de continuïtat que tenim. Quina raó que té el genial escriptor! Sapiens Publicacions va rebre el Premi a l'Editorial. Merescudíssim. El que han fet en cinc anys i mig, passant de tenir només Sapiens a mitja dotzena de revistes -la darrera Time Out- requeria un reconeixement com aquest. El Tatano i Mètode també van ser distingits per aquests premis.

5 comentaris:

mossèn ha dit...

enhorabona !!! ... salut

Anònim ha dit...

com sempre et fas teu el que és dels altres!
"com a director em van donar..."
No n'apendràs mai

Unknown ha dit...

Felicitats... un reconeixement a les hores esmerçades sempre servei per donar un impuls, un estímul...

stop injusticias ha dit...

señor salva le invito a compartir un nuevo espacio creado para compartir verdades

Josep (sl) ha dit...

Sapiens és una magnifica revista. I la proba que és pot fer un bon producte, per un públic ampli, atractiu i en Català. Tinc curiositat per la seva última publicació.