dimecres, d’agost 08, 2007

Converses blocaires a Tarragona Ràdio


El Matí de Tarragona Ràdio ha aplegat aquest dimecres al migdia tres blocaires per parlar d'experiències amb aquest nou mitjà de comunicació. Un era el Cèsar Llamborda, coautor de Tarragona 2016, un dels blocs de referència de la tarracosfera i que destaca per la seva fina ironia a l'hora d'abordar les múltiples mancances d'una ciutat que vol ser Capital Cultural Europea el 2016. També hi era la Txus Garcia, que té el bloc Human Trash i també està darrera del bloc de La Pell del Llavi. I finalmemt també m'hi han convidat a mi.

Ha estat una bona estona -com diu el tòpic, hem superat el temps previst- parlant del diví i el profà relacionat amb els blocs. Hem exlicat les nostres experiències en la blocosfera i hi ha hagut coincidència en molts aspectes però també hem divergit en altres. Mentre la Txus es mostrava poc preocupada per si la gent visitava el seu bloc i els comentaris que l'hi pengen, jo explicava algunes experiències de debats creats al voltant d'un post, que et creen una certa satisfacció. La regularitat i la perseverància són claus per al bon manteniment d'un bloc, tal com he afirmat.

Aquesta tertúlia a Tarragona Ràdio ha coincidit amb els tres mesos de l'inici de l'aventura del Saló dels Penjats, una aventura emmpresa per una vintena de periodistes tarragonins i de les quals en sóc un dels principals promotors. Més de 55.000 visites en aquests gairebé 100 dies de funcionament és una bona mostra de la salut d'aquest bloc, que durant aquest mes d'agost en què sembla que aquest país estigui sencer (o gairebé) de vacances el mantenim viu amb entrades força interessants que estan generant comentaris, alguns una mica massa acalorats (deu ser cosa de l'estiu).

Una de les qüestions que s'ha plantejat en la conversa conduïda per Yolanda García han estat els límits dels comentaris als blocs. Hem coincidit en què la possibilitat de l'anonimat és una de les claus de la blocosfera, però que l'insult i la calúmnia no són admisibles i cal aturar-ho. També hem reconegut una certa endogàmia blocaire i que encara som una minoria, que creix, però una minoria. La majoria de la societat està fora de la blocosfera. Espero que algú que ens hagi sentit s'animi a crear un bloc. Jo li posaré en un link des del meu.

2 comentaris:

Cèsar Llamborda ha dit...

Això de poder xarrar una estona sobre l'apassionant món blocaire, i de poder-ho amb el bon rollo d'ahir va estar molt bé, i si a banda hi dediques un post doncs ja reblem el clau.

Com que no he trobat el teu e-mail et comento aquí -en obert- un detall: Estaria bé si pots anar a la plantilla de blogger i intentar col.locar l'opció de "vincles" a sota de cada post. D'aquesta manera podré linkar el teu post en concret i no el bloc en general.

Fins aviat!

Anònim ha dit...

Hola Jordi!

doncs encantadíssima d'haver conegut un dels integrans dels Penjats! No us havia linkat fins ara per desídia blocaire (ja vas veure que en tinc un tros), però ara ja està fet...

Endavant amb tot plegat i terrorisme poètic al consistori, ja! ;)

Abraçades!