dimecres, de juny 25, 2008

Que els donin pel sac!!!

Davant d'aquest manifest promogut per uns suposats intel·lectuals i tota la Brunete Mediàtica només em ve al cap enviar-los a prendre pel cul (amb perdó). No em mereixen ni el més mínim respecte. És la història de sempre. Que si el castellà està marginat a Catalunya, que si els nens i nenes catalans no saben parlar castellà, que si la inmmersió linguïstica està extingint el castellà a Catalunya. Ja cansa! I a més són els "intel·lectuals" de sempre i polítics i altres personatges que han de fer mèrits davant l'espanyolisme més ranci.

Tinc els meus dubtes que poguem considerar intel·lectuals Vargas Llosa, Álvaro Pombo, Fernando Savater i companyia. Si tant fan servir l'intel·lecte veurien que és el català el que està en perill a Catalunya. Quin idioma es parla majoritàriament als patis de les escoles i instituts? En quin idioma se celebren la inmensa majoria de judicis? Quantes televisions emeten a Catalunya en catàlà? Quantes pel·lícules en català podem veure al cinema? I podríem continuar.

N'estic fart d'aquesta personatges i de les seves estratègies. El més segur és que siguin conscients de la situació més o menys real del català a Catalunya, i per això encara té més delicte la seva actitut i aquest ignominiós manifest. Amics, estem davant la història de sempre: ni ens entenen ni ens volen entendre. I a més volen confondre el personal. Ja ho sabeu que fa anys que dic que només hi ha una solució: marxar i fer la nostra. Només me n'alegro d'una cosa d'aquest manifest: serrveix per a fabricar més independentistes.

13 comentaris:

Oriol ha dit...

Hola Jordi, suposo que el que busquen amb això és precisament fer-nos emprenyar encara més. No entenc d'on treuen el que diuen, i menys tenint en compte la situació actual del català a casa nostra, llengua, que molts haurien fet desaparèixer ja fa anys.

Que els donin pel sac no, que se'n vagin a la merda, i nosaltres, a seguir parlant català.

Jobove - Reus ha dit...

donem-lis l'independencia d'una vegada i que vagin sols, a veure com viuran

salut

Anònim ha dit...

Com bé dius, el fort d'això és que són gent considerada intel·lectual qui signa el manifest, gent que té raonament i mitjans per contrastar la situació i veure la realitat de la qüestió. Si aquesta mena de gent diu això, no ens estranyem després de la reacció del poble ras. Que ens deixin viure en pau d'una vegada!
Guantxo.

Anònim ha dit...

Para ser periodista te falta un poco de educación y respeto a las opiniones.

Anònim ha dit...

Be no sols es el de sempre,es el que se soposa que hem de soportar el ser un poble conquerit i dominat. Els conqueridors, els colonitzadors, intentan imposar la seva llengua i costums, abans a sang i fetge i avui en ple segle 21 i dins la UE amb els poderosos mitjans de comunicació i económics, i amb la colaboració ben remunerada de aquets "intelectuals", curiós sobre tot aquest personatge, en Vargas Llosa, quin recorregut ideologic el d'aquest home- de la extrema esquerra a la extrema dreta- des que es va acomodar ja fa anys en el conservadurisme mès neolliberal no ha tornat a escriure res fumable, al seu pais ja el coneixent prou bè.
Catalunya esta resistint desde fa tres segles un asetjament gairebè insoportable pel qualsevol pais, cal continuar lluitan, alçem la veu,i pensem que la libertat es conquesta amb lluita, avui no cal emplea les armes, si no les urnes,la paraula , la raó, aquesta es la batalla que ha de guanyar el poble de Catalunya. Visca Catalunya lliure.

Anònim ha dit...

Anónimo,

Con este tipo de calaña no hay lugar para la educación y mo merecen ni el más mínimo de respeto. La mezquindad no merece ni respeto ni educación

Anònim ha dit...

Caram, Jordi! Em pensava que cuidaves més les maneres a l'hora d'escriure i d'opinar! Això d'anar otorgant carnets d'intel.lectualitat i d'enviar a pendre pel cul el que no pensa com tu... en fi, podies haver estat més elegant, més en la teva línia habitual

Capitandorra ha dit...

Bon dia Jordi,

Atesa la visceralitat del teu post, m'he tornat a llegir el manifest per veure si hi trobo el que tu dius que diu i, la veritat, el polèmic document em sembla un text força correcte amb el que s'hi pot estar d'acord o no, però que no es mereix una descalificació com la teva. Et convido a llegir-lo, o rellegir-lo, i entendràs que el manifest d'aquests intel·lectual està ple de sentit comú i que obre un debat que no té perquè generar aquestes reaccions tant fortes. Entenc que la llengua és un tema emocional però el que no es pot fer és jugar a la puta i la ramoneta i voler que Catalunya tingui mecanismes d'estat independent quan ni tant se vols ERC cerca la independència; i al mateix temps continuar dintre d'Espanya.

Salut

Capitandorra

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, només cal anar per les poblacions de costa del Camp de Tarragona per veure que el català està en perill d'extinció i que no el fa servir ningú.

Anònim ha dit...

Él to, Jordi, que has utilitzat no és el més adequat. Tens raó, però: això ja cansa. Portem 30 anys igual, amb les mateixes posicions irreductibles. I sento dir-te que no es cert que es fabriquin més independentistes; és just al contrari. L'efecte més evident és fer aparéixer el català , i els catalanistes d'un i altre pellatge, com el problema. Els seus mitjans de comunicació són molts potents i tenen un poder de configurar la realitat molt fort. És així.

Unknown ha dit...

Gent estranya, la d'aquest manifest. Gent poderosa i certament inadaptada!

Jo ni els engegaria a dida... els ignoraria! Ja tenen la brunete mediàtica!

Unknown ha dit...

Els independentistes forçats per l'actitud d'Espanya creixen, i creixen...

Anònim ha dit...

Avui ha sortit que TELE-5 s'adhereix al Manifiesto. Tot un salt qualitatiu . Les coses no es fan perquè sí. TELE-5 és líder a Catalunya, i segur que han avaluat els costos.