dimarts, de setembre 02, 2008

Analitzant el naixement de la Torresfera

"L’objectiu d’aquest treball de recerca és fer un recull i una anàlisi dels diferents blocs que s’han creat al municipi de Torredembarra. El primer bloc torrenc el trobem l’any 2004 i durant els anys 2006, 2007 i 2008 n’han anat apareixent de nous i també n’han quedat inactius altres, alguns durant un temps i altres de forma permanent. Definir l’objecte d’estudi és el primer que s’ha de fer en un treball com aquest i he hagut d’establir unes limitacions. La primera és la geogràfica i m’he centrat en blocs de torrencs i torrenques. He analitzat blocs personals i col·lectius; anònims o amb l’autor o autors ben clars."

Així começa el treball El naixement de la Torresfera: blocs a Torredembarra, inclòs dins del Recull de Treballs 9, editat pel Centre d'Estudis Sinibald de Mas i que es presenta aquest dissabte 6 de setembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra. Em fa una especial il·lusíó veure aquest treball publicat per la meva implicació en el món dels blocs i la blocosfera torrenca, inclosa la secció de blocs al magazine de tarda d'Ona la Torre.

El dia a dia d'una professió com el periodisme i el món de la comunicació és molt absorbent i, com diuen en castellà, va fer fer "un alto en el camino". Ja ho vaig fer el 2004 en el Recull de Treballs 7 del Centre d'Estudis Sinibald de Mas analitzant la comunicació local torrenca els darrers ans amb Les publicacions periòdiques de Torredembarra. Del 1975 a l'actualitat, que va anar acompanyada d'una interessant exposició que tinc ganes de repetir i ampliad d'aquí uns anys.
Els altres autors d'aquest novè recull de treballs del Centre d'Estudis Sinibald de Mas -que aquest any compleix 25 de la seva fundació- són els següents:

Els Güell de Torredembarra i la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, de Lluís Català Massot.
Agustí Mercadé Rovira, l’últim d’una nissaga de boters de Baix a Mar, de Gabriel Comes Nolla.
Fitxes per un estudi sobre el teatre d’aficionats a Torredembarra. Tercer bloc, de Maria Rosa Wennberg Ball-llovera.
Recull de cançons de l’àvia. Maria Morán Gual (1906-2006), Núria Riambau Farré.
Activitats i projectes del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, de Maria Teresa Minguijón Pablo.

Hi esteu tots convidats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

" Polítics i periodistes comparetixen el tris destí d'haver de parlar avui de coses que no entendran completament fins demà ."