dijous, de setembre 04, 2008

TV Mítica (XI): Sí, ministre




En moments com els actuals és més que recomanable revisitar aquesta sèrie que jo situaria en el meu Top-10 particular i segur que molts de vosaltres també. Sí, ministre i la seva seqüela Sí, primer ministre té gairebé trenta anys d'antiguitat però és d'una actualitat -recorrerés al tòpic més suat- rabiosa. Estem davant d'un dels millors productes del gènere humorístic de la BBC, una sèrie emesa entre els anys 1980 i 1988 i que va arribar a la Televisió de Catalunya a finals dels vuitanta i que ha estat reposada uns colla de vegades. He anat veient capítols durant anys, alguns més d'un cop i altres potser encara no els he vist, però sempre he disfrutat.

Notícies de l'actualitat política catalana, tarragonina i espanyola donarien per als guions de neus capítols d'aquesta sèrie o d'una altra que es podria dir 'Si, senyor alcalde' o 'Sí, senyor conseller'. I és que la democràcia és la millor manera que he trobat fins ara per governar-nos però crea una distorsions que ens podrien semblar còmiques sinó fos perquè ens hi juguem quartos dels contribuents. Tarragona 2017, el pàrquing de Jaume I, Agustí Mallol i les seves aventures, la sequera de fa uns mesos amb l'inefable Baltasar, la negociació del finançament, Apel·les Carod cap a París... i podria continuar.


Deixem-ho aquí i a veure James Hacker, Sir Humphrey Appleby i Bernard Wooley en acció altre cop. Us deixo la careta d'entrada.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

fabulosa sèrie i, malauradament, sempre actual