dimecres, de maig 23, 2007

I a Torredembarra, què?


Dedicat al Fantasma del Castillo i el seu amic Pacman

"Lo prometido es deuda" diuen els castellans. Vaig dir que parlaria de les eleccions de Torredembarra i això faré. No us espereu que em dediqui a fer futurologia. No tinc pas cap bola de cristall. Però analitzem com arriben les diferents candidatures a la cita electoral de diumenge vinent busquem algunes pistes. El PSC defensa la victòria del 2003 i ho fa amb una campanya de baixa intensitat, amb la llei del mínim esforç (cartells electorals i treballar els feus electorals). Tenen la inèrcia ascendent de les darreres tres convocatòries i una gestió, que tot i algunes taques, exhibeix alguns trumfos que ben jugats els pot donar un cinquè regidor.

CiU es presenta com la gran alternativa enarborant la senyera de la gran renovació -serà en els primers tres llocs perquè després trobem Rosa Maria Guasch, que sobreviu des de l'època Segala; l'exADMC i ara a Unió Joan Carles Crespo i el fill pròdig Octavi Solé que torna a casa- i amb una inversió econòmica molt alta. Estan convençuts que treuran sis regidors -el doble de la representació actual- però en política tres i tres no fan sis.

Esquerra es presenta com la tercera via amb una campanya més barata, amb molts actes i la traca final de la Porno Band del Conrad Son. És la gran incògnita. Veurem si el cap de llista, Gerard Ciuró, ha arribat a la gent i quin és el vot de càstig de Montse Gassull per la seva gestió del cas Antoni Roig. Compten amb una llista molt sòlida. ERC pot tenir la clau. També, igual que el 2003, la pot tenir el GIT, que amb Ardèvol al davant, apunta cap a baix i patirà per mantenir el segon regidor, al qual aspira el PP de José Oviedo, un candidat que no enganya i arribarà al públic normal dels conservadors però no més enllà. Complicat el segon.

També vol una segona regidora l'Alternativa Baix Gaià en la persona d'Iris Gual. També tenen un públic molt determinat i no compten amb l'efecte sorpresa del 2003. El mateix els passa a l'Agrupació Democràtica Torrenca, liderada per Maria Dolors Toda, aire nou fa quatre anys però ara ja està vista. L'equip que té darrera és diferent. S'han gastat molts diners en la campanya i ara toca rendibilitzar-ho en vots.

L'escenari està molt obert però no crec que hi hagi grans moviments de regidors. El del VUT l'hauria de guanyar teòricament CiU i si el GIT perd el segon també podria anar a alguna de les forces més votades o el PP o l'ABG. Tampoc el tercer d'ERC està assegurat però depèn com vagin les coses també es pot quedar amb quatre. El que està clar és que ara per ara hi ha dos blocs: PSC-ERC-GIT-ABG (10 regidors) contra CiU-ADT-PP (6 regidors). Si poden, pactaran. Però també poden haver altres possibilitats i més si es compta amb compartir l'alcaldia. La resposta, a partir del 27 de maig.

S'admeten apostes.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

PSC 3
CIU 8
ERC 2
ABG 1
ADT 1
GIT 1
PP 1

Anònim ha dit...

Que divertits són els de CIU, je, je, je...

Anònim ha dit...

Pues anda con los de ADT:
PSC 2
CiU 3
PP -
ERC 2
ABG 1
ADT 9
GiT -

Anònim ha dit...

Un anal.lisi bastant reial, Jimenez pot rentabilitzar la tasca feta però pot patir desgast, Ciu amb cara nova aunque despres del debat.... i molts cales invertits veurem. ERC crec que el candidat te perfil baix i es poden quedar igual, GIT es descens crec que ningú es creu ja aquet partit. PP volen el segon es van quedar molt aprop, i no enganyen campanya clara i concreta per als seus fidels i/o algun sociata. ABG ja no es sorpresa i pot patir algunes formes de fer les coses. ADT molts cuartos, ja sabem com treballan asi que....

Anònim ha dit...

COM POT SER REIAL SI L'ANALISI ESTA FET PER UN REPUBLICA. NO N'ENCERTA NI UNA! I AIXÒ QUE INTENTA JUGAR A TOTES LES BANDES: POT PUJAR O POT BAIXAR.
CIU GUANYARA LES ELECCIONS. SERA LA REVELACIO GRACIES A LA GRAN RENOVACIO QUE HA FET.
PSC PERDRA EL REGIDOR QUE VA TREURE DE MES PER UN VOT. JIMENEZ QUEDARA MOLT TOCAT I NO ES POT DESCARTAR QUE DIMITEIXI, SINO IMMEDIATAMENT AL CAP D'UN TEMPS. EL PSC ES VEURA FORÇADA A FER LA REMODELACIO QUE NO HA FET. CIU MARCA EL CAMI A LA RESTA.
ERC PERDRA MOLT DEL SUPORT DE VOTANTS DE CIU QUE A LES ULTIMES VAN VOTARLOS PER DESPIT. CIURO ES MOLT FEBLE I LA LLISTA TAMPOC ESTA A L'ALÇADA. LES PERSONES BONES ESTAN EN UN LLOC QUE DIFICILMENT PODEN SORTIR. LA DOS MATA. TAMBE FARAN RENOVACIO FORÇOSA.
L'ADT PATIRA PER MANTENIR ELS DOS REGIDORS DE L'ADMC. TODA ES POT QUEDAR SOLA A L'AJUNTAMENT JA QUE EL SEU MISSATGE NO QUATLLA EN ELS SECTORS QUE EN L'ANTERIOR CAMPANYA .
EL PP PERDRA MOLTS DE VOTS AMB OVIEDO I AMB UN DELS GERMANS DALTON VISIBLES. EL VOT CONSERVADOR DEL PP NO LI AGRADEN AQUESTES COSES. NO VA AMB EL SEU ORDRE. DELINQUENTS DE GUANT BLANC SI, DE NAVALLA NO!
EL GIT POT PERDRE MOLT DE PES.
ABG ES BENEFICIARA DE LA SEVA ACTUACIO A L'AJUNTAMENT FENT DE CONTRAPES AL PSC I ERC EN TEMES COM EL C/ ANTONI ROIG I ELS MUNTANYANS. FALTA SABER SI RENDIBILITZARA ELS VOTS.

AIXO ES UN ANALISI REAL I A MES ES MULLA!!!!!

Anònim ha dit...

PSC: 3
CIU : 5
ERC: 2
ADT: 4
ABG: 2
PP:-
GIT: 1

Anònim ha dit...

UFF, MENOS MAL EN TODOS EL PSC PIERDE !!!!!!

SOLO QUEDAN 3 DIAS PARA LLORAR !!!!

Unknown ha dit...

Jordi, en referència a la pregunta que vaig formular a en Ballesteros he rebut una resposta i aviat li dedicaré un post.

Salutacions i gràcies per l'interès. De fet va ser guaitant el teu blog que se'm va acudir fer públic que li havia fet la pregunta en qüestió.

Anònim ha dit...

A veure que passarà, només espero que el Jimenez es foti de nasos!! (ho sento per la Susana perque es una meravellosa persona).

I que dir de la gassull!!!!!

En fin son persones que no tenen ni idea de governar ni de política!!!

Sort en tenim d'uns quants que saben com fer les coses.

jordi pla ha dit...

Jordi Salvat (som tants Jordis que es té que posar el cognom).
(D'on surten tants anònims? Tenen por d'identificar-se?)
Malgrat estàs amb un peu a La Torre i l'altre a la capital, veig que auscultes amb atenció els organismes locals.
Estic d'acord amb els teus "números". Tornarem a un govern mixt, amb les avantatges i els inconvenients que això representa.
Considero que el millor seria poder aprofitar l'experiència dels últims 3 anys. Però hi han tantes ambicions...
Salutacions.

Anònim ha dit...

Amb sembla molt be el tema de les guarderias amb servei 24 hores, pero jo hem faig la següent pregunta:

Quelcom partit ha previst un servei de guarderia per a nens amb qualsevol tipus de discapacitat??? Amb sembla que no, ho sigui que no hi ha la manera de trencar les barreres arquitectonicas.

Per favor senyors politics pensin amb les families amb fills discapacitats, sobre tot en la temporara que s'acaben els col.legis d'educacio especial.

Gracies.

Una mare afectada.

Anònim ha dit...

PSC 3
CiU 7
PP 1
ERC 2
ABG 2
ADT 1
GiT 1
S

Anònim ha dit...

Algú sap lo que ha passat avui al plenarI? DIUEN que s'ha suspes judicialment aixó es pitjor que marbella, que una empresa privada a suspes el plenari, que collons passa aquí? Algú sap alguna cosa?

Anònim ha dit...

Gerard i LLuís van dir que no pactarien amb un alcalde que fos pro-muntanyans II. Això no influeix en els pactes?

rafael ha dit...

Gracias Jordi. besitos

Anònim ha dit...

CIU renovació?
CIU 7 ó 8?

No ens ho creiem ni farts de vi, una mica de si is plau.

CIU per renovar-se s'ha de treure's del damunt Misteries i Octavis, una colocada a dit per Segalà per controlar dins l'Ajuntament, que fins i tot va col·locar al fill, i l'atre va formar tandem amb Segalà del 95 al 99, l'Octavi és bona persona però no espot vendre com a llista renovada o canvi d'estil.

A més la TODA, molt intel·ligent ella, li ha col·locat al pobre Massagué 3 submarins de l'ADT (Misteria, Octavi i Crespo), que depen de com surtin les eleccions, li montaran una moció de censura al pobre Massagué i Font, per donar-li l'Alcaldia a la Toda (si sumen).

Votar CIU és votar la TODA

Qui vilgui votar TODA que voti l'ADT, sense caretes.

A més que CIU no compta amb les families que ha trencat?, començant pels actuals regidors, maltractats pel comitè local, del propi Segalà, apunyalat per la Mistèria amb nocturnitat i alevosia, això li passarà factura el diumenge

Unknown ha dit...

Investigant les IP dels ordinadors que em visiten he descobert que algunes procedeixen dels mossos... d'aquí que els hagi dedicat el meu darrer post a tant il.lustres visitants. Espero el vostre suport si tinc algun problema de llibertat d'expressió.Una abraçada i molta sort.

Anònim ha dit...

Que dolenta és la "Misteri" no li podeu perdonar que hagi fet de CIU un partit mort i enterrat a un partit que aspira a guanyar les eleccions. Ho sento per vosaltres, la vida és així.

Anims als de CIU, la victòria cada dia està més aprop!

Anònim ha dit...

Com voleu que CIU pacti am la Toda si no repetirán els 2 regidors, mitllor 1 que te en l'actualitat.
Amb comentan de bona font que en acte central de la cmapanya de L'Agrupacio eran unes 70 personas.
A aquesta quantitat teniu que restar els 17 de la llista mes el music.

Anònim ha dit...

PSC, ERC i ABG avui han estat tocats i molt en el ple, cares llargues i molts nervis s'han viscut amb un fet sense precedents en l'història, no sols de Catalunya sino d'Espanya, el ple havia comencat feia 2 minuts quan l'han agut de suspendre per ordre del jutge.
Era el Ple extraordinari de l'adjudicació del contracte de l'aigua pels entesos en aquest tema un contracte que mou molts diners que haurien de recaure en el benefici del poble cosa que sembla no estat així.
Es molt fort el que ha passat avui.
El Jiménez estaba desencaixat la Montse Gasull ha marxat cagant llets, i el Lluís Suñè estaba serio com un armari els tres regidors de CiU, xarraven al pasillo, alucinats, la regidora del PP tampoc s'ho creia, en un moment tot ha caigut com un "Castell de naipes".

Anònim ha dit...

Si les esquerres no sumem CiU +ERC i ABG, podria ser un bon pacte per la Torre.

Anònim ha dit...

PSC 3
CiU 7
ERC 2
ABG 2
ADT 1
GIT 1
PP 1

aquest pot ser el resultat. El dia 27 a les 10 del vespre ja se sabra, i no caldra calentarse el cap.

jordi salvat ha dit...

Llegint els missatges salta a la vist que hi ha un gran optimisme a les files convergents. O això volen fer creure buscant potser l'efecte "carro guanyador". Quan parlen de 6 o 7 regidors de CiU per 3 del PSC vol dir que CiU doblarà en vots el PSC. Francament no ho veig impossible però si molt difícil.

És un anàlisi republicà, com diu el SENYOR MAJÚSCULS? Si per republicà s'entén l'antònim a monàrquic, doncs sí. Torno a recordar que ni milito ni he format mai part de cap llista d'ERC. Però si a algú li fa feliç dir-ho, que ho faci. La ignorància és molt atrevida.

Les eleccions del 27-M ens desvelaran si pesen més els nyaps del carrer nou i del contracte de l'aigua o el Pavelló poliesportiu, la ràdio, la biblioteca municipal i una pacificació de la vida política municipal (almenys dins del govern, cosa que amb el pentartit del qual en formava part CiU e inici del mandat no passava)

Anònim ha dit...

Jordi S, ja se que la sang tira, però mira't tot el que passa amb objectivitat.
El actual equip de govern ho tenien "a huevo", i s'han passat pel forro tant ERC, com PSC ho han fet "francamente mal", ABG al meny s'ha plantat quan no anava en coincidencia de el seu plantajament polític , el GIT, s'ha plantat quan la coincidencia no anava amb el seu pantajament econòmic i particular ja sabem el Salort es el Salort, i pel que es veu l'Ardevol també li va la marxa, Els de CiU, son cadavers polítics que degut la seva actuació individualista s'ha anat allunyan de la seva gent i del seu partit, recordem com va anar tot incluÏnti l'afer "Pantoja".
De l'ADM, i el PP no cal dir pas res que to no sapigues, per tant esta dificil o facil segons t'ho miris el nou equip de convergència, ha sabut trencar els obstacles i fer pinya en tots, ja se que fa dos anys ningu en donava un centim hi han hagut molts problemes, el del Segalà però mareix un apart, perquè no ha sabut marxa quan tocaba i se generos mab la gent que venia al darrera al final a actuat com el Salort i això que sempre el criticaba el que no ha pogut fer es un partit independent o colar-se en una llista però crec que els de Convergència ho han treballat bé.

Tirant lo Blanc.

Anònim ha dit...

Si Jordi estem obtimistes perque ens ho hem currat.
Guanyarem!!! CiU. per Torredembarra

jordi salvat ha dit...

Tirant lo Blanc (m'agrada molt retrobar-te. Dona-li records al Tallaferro),

Pensa que la política no és tan fàcil com a la vida militar a la qual estàs acostumat. Estic d'acord amb tu que l'actual equip de govern l'ha cagat bastant i ha desaprofitat poder arribar a un escenari plàcid. I CIU ho està intentant aprofitar erigint-se com la gran alternativa (recordem que les altres són l'ADT i el PP, que per altra banda són els seus aliats naturals en un hipotètic govern amb Massagué d'alcalde).

La pregunta és si les cagades del govern -amb les quals jo també he estat crític- arribaran prou a la marisma (el gruix dels votants més enllà del 15% que els experts diuen que estan verdadarament interessants en la política). Aquesta és la gran qüestió. CiU també té punts febles i si que ha canviat els tres primers, però la resta de la llista i els qui manen a l'interior són els de sempre. Aquestes són les incògnites del 27 de maig.

Anònim ha dit...

Jordi S, vas errat volem confondra que manen els de derrare, si et refereixes a la misteri o l'octavi et dire que més critics que ells no ho vas ser ni tu.
No els hi va tremolar els pols ni a veu a l'hora d'enfrentar-se al Segalà o al Lecha, ni siquiera el teu partit ERC.
No se com aniran les votacions, perque axó mai se sap, però crec que a la gent li ha caigut la vena dels ulls en quan a ERC-PSC, del Tallaferro a qui et refereixes a en Bargalló?.

Tirant lo Blanc.

jordi salvat ha dit...

Ai Tirant,

Que jo sàpiga la Misteri és la presidenta del comitè local de Convergència. Una mica manarà, oi?

La veritat és que h havia moltes esperances amb el govern quatripartit i alguns es poden quedar decebuts, sobretot per l'afer del Carrer Nou i sobretot per l'esperpent del Contracte de l'Aigua -en aquest tema no hi entraré i esperaré que la Justícia faci el seu fet. Jo preferiria una empresa mixta com la que hi ha a molts llocs. Per també ha fet coses bones.

També hi ha molta gent que oblida que CiU ha governat durant més de vint any. Ara renega de tota aquesta obra de govern? De qui és la culpa de la deriva convergent dels darrers anys. De Lecha? Jo crec més de Segalà i del seu ego incontrolable? I un altre detallet: CiU s'està gastant molts quartos en la seva campanya. I suposo que alguna cosa rendibilitzarà. Sinó potser hi haurà algú que es tirarà des del que queda del cap Gros (i no hi ha aigua).

Són reflexions que em venen pel broc gros.

A la nit (toca treballar) , si vols continuem l'intercanvi d'opinions

Anònim ha dit...

PSC 3
ERC 3
ABG 3
GIT 1
= 10

CIU 3
ADT 3
PP 1
= 7

Anònim ha dit...

Jordi S. es cert que la misteri es la presidenta, però crec que fa 3 anys que ho es, per tant mana el que mana però sols se li pot imputar de 3 anys cap a qui,
que deuen ser els de recuperació del partit, estic d'acord que convergència ha estat 20 anys al govern
però també ho ha fet amb qualició inclus d'ERC i PSC, per tant de les desgracies que ha pogut fer el Segalà tambe en son responsables i molt, encara que tothom amagui el cap sota l'ala.
Estic d'acord amb tu que l'afer del carrer nou passara factura.

Tirant lo Blanc

Anònim ha dit...

PSC 3
CIU 4
ERC 3
ABG 2
ADT 2
GIT 1
PP 2

És el més possible i realista, penseu en els resultats del 2003:



Vots Totals Contar
PSC 1049 1.049 525 350 262 4
CIU 1047 1.047 524 349 262 3
ERC 933 933 467 311 233 3
ADT 554 554 277 185 139 1
GIT 530 530 265 177 133 2
PPC 503 503 252 168 126 2
VUT 460 460 230 153 115 1
ABG 396 396 198 132 99 1
17
El quadre d'Hont per a que CIU saltés als 6 regidors, hauria de sumar 500 vots i els altres quedar-se igual, cosa certament difícil

Anònim ha dit...

més val que no entri el Salort del GIT. és una pena que tenint al bon numero 1 que tenen tinguin un 2 amb un perfil tant baix. pel que fa l'adt a veure si desapareixen del mapa!!! la pena és que sempre els vota la gent que ve de fora i no saben com arriba a ser de manipuladora la toda...

Anònim ha dit...

No es tant dificil perque CiU va perdre 900 vots a les passades i recuperarne 500 no hauria de ser problema, desprès de la renovació i la tasca que en fet tant de pre campanya com de campanya.

VOTA CiU, no et decebran.

Anònim ha dit...

Esta bé. Resulta que ADT treu més vots i té un regidor menys que GIT i altres...
Ai, els subsconscient !!!!!

Anònim ha dit...

Al primer anonim prrrrrruuufffff.
Al tercer anonim prrrrrruuufffff.
Al cinque anonim ara son mes de 200 vots de diferencia.
Al sise anonim prrrrrrruuuuuffff.
Al vuite anonim prrrrrrruuuuufff.