diumenge, d’agost 03, 2008

Cròniques de l'altra banda (XIX)

Estem ja enmig de l'estiu, una època caracteritzada per la preocupant sequera de notícies i tot i que els diaris, ràdios i televisions han d'omplir les seves pàgines i espais informatius. Almenys aquesta darrera setmana, la del pas del juliol a l'agost, ha estat força prolífica informativament parlant al Consell Comarcal de l'Alt Camp. Dissabte passat vaig assistir al concert de Lídia Pujol a Santes Creus. No sóc un fervent seguidor d'aquesta cantant però l'espectacle em va agradar. El marc del dormitori del monestir cistercenc és, com diu el tòpic, incomparable. Fins i tot els ratpenats que ens sobrevolaven tenien el seu encant. He trobat aquest post d'una vallenca, la Montse Aumatell, que us donarà una visió més àmplia del concert.

Tot no han estat flors i violes a l'Alt Camp aquesta setmana. Movistar ha deixat durant dies Alcover sense cobertura de telefonia mòvil. Senzillament lamentable. L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) de l'Alt Camp ja està tramitant la reclamació de l'Ajuntament. Ho ha hagut de fer per correu postal. Sí, en ple segle XXI! Lamentable actituts com la d'aquesta operadora. Que espera el govern espanyol per posar-hi remei? Ara espero que els usuaris particulars també inundin l'OCIC de queixes contra Movistar.

També hem donat a conèixer dades de visites al monestir de Santes Creus. Han baixat, però molt poc, menys d'un 0,50%. En canvi, les consultes a l'Oficina de Turisme de Santes Creus han pujat més d'un 10%. També hem informat dels 470.000 euros que rebrà l'àrea de Benestar Social del Consell de la Generalitat. I hem presentat els treballs arqueològics que s'inicien aquest dilluns al Castell de Selmella, al Pont d'Armentera, i que duraran fins el 24 d'agost. Els codirectors de les excavacions, la Mònica López i el Ramon Serra, van donar detalls d'aquestes actuacions i van emanar la implicació de les administracions en la recuperació d'aquest espai. La imatge és de la roda de premsa.


Des del Consell Comarcal de l'Alt Camp ens hi hem posat bastant a fons en aquest tema. La visita que vam fer fa tres setmanes ens va calar fondo tant a la presidenta com a mi. Aquell castell té alguns cosa especial i, des d'un punt de vista objectiu, és un exemple dels castells de la Marca Hispànica, que feien de frontera entre els Comtats Catalans i l'Islam fins el segle XII. El seu potencial cultural i turístic no es pot deixar perdre i des del Consell treballarem per potenciar-ho. I acabo aquest post convidant-vos a l'XI Setmana de Promoció de Vins i Caves de l'Alt Camp amb DO. Aquest dilluns, showroom a l'Hotel Class Valls; dimarts i dimecres degustació a l'estand del Consell de Firagost, i durant tota la setmana demaneu vins i caves de l'Alt Camp als restaurants de la comarca.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Jordi!!!
et faig arribar una adreça d'un blog que he dissenyat aquest divendres per un amic. Estic segura que hi trobes continguts interessants www.alp2500.blogspot.com . Ja veig que esteu distrets a la Torre. Per cert sobre tema Suñe calq ue tots fem una reflexió del que ha dit avui el Sr de la Calle.
Petons i bon agost