divendres, d’agost 08, 2008

El gran viatge de CiU

Convergència i Unió acaba de començar un viatge a Torredembarra: el del seu retorn a l'alcaldia del municipi. L'inici ha estat complicat, amb mesos de desgovern que han acabat amb la dimissió de l'anterior alcalde, però també il·lusionant per l'aire nou que entra a l'Ajuntament torrenc. CiU ha bastit un govern de només nou membres -els justos per a la majoria absoluta- i una amalgama de sigles, grups independents i una regidora no adscrita -o trànsfuga per altres-. El ple municipal en què Massagué va ser proclamat nou alcalde de Torredembarra va ser tens i va evidenciar que estem molt lluny d'un clima polític "normal". El cas Pradeda l'arrossegarem durant temps.

Si jo fos Massagué intentaria incorporar un altre grup polític al seu govern per no deprendre dels dèbils equilibris actuals, per molt que els protagonistes del pacte s'esforcin a vendre'ns la seva fortalesa. Dins de l'executiu hi ha socis que van acabar molt malament fa només quatre anys i tampoc me'n refiaria massa d'una regidora com Pradeda, que ha protagonitzat una, si més no, curiosa maniobra política. Però al nou alcalde convergent li costarà fer pujar nous passatgers al seu equip de govern, tot i que a Torredembarra tot és possible. N'hem vist tantes ja!

Massagué té una característica bàsica que li confereix avantatges i inconvenients: porta molt poc temps en política. La inexperiència es contraposa amb la il·lusió i la manca dels vicis inherents al llarg exercici de la política local. Si el nou alcalde convergent, amb un PSC molt tocat, una Esquerra amb problemes interns i una Alternativa Baix Gaià que ha tocat sostre, juga bé les cartes -cosa que els socialistes no han sabut fer els darrers quatre anys- poden tornar a ser la força més votada i consolidar-se en l'alcaldia.

Però l'agenda política que té el nou govern sobre la taula és certament complicada. La situació de crisi del sector de la construcció està provocant un descens dels ingressos a les arques municipipals. L'oposició vigilarà amb lupa la incorporació de càrrecs de confiança i altres moviments d'aquest tipus. I no oblidem temes molt espinosos com Muntanyans II o el concurs de la gestió de l'aigua, en què CiU ha traçat una estratègia a l'oposició que ara haurà de mantenir al govern.

11 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

de aqui ha antes de que acabe la legislatura, veremos si no hay sorpresa y otra vez gobiernan los socialistas, al tiempo...
un saludo desde la duda.

Anònim ha dit...

Que puede pasar con LaSra. Toda, Regidora de Urbanismo, el Sr. Juan Perez de Obras i Serveis, lo queranconrolar todo.
Os recuerdoque cuando la Sr. Toda estuvo de regidora gobernando ya tenia la cartera de Urbanismo y que paso?????

El Sr. Oviedo en Gobernación, nos bajara el importe de las multas asi como la cantidad de multas.
al tiempo.

LaSra. Guasch podrá cn cultura....

Etc, etc, etc. que todos los torrencs tengamos suerte.

Salut,

Anònim ha dit...

La Sra Toda en Urbanismo??? Como??? No me lo creo.
Si le reclama su empresa un mogollon de pasta al ayuntamiento por temas de urbanismo, no puedo creer que le den Urbanismo... Por dios, en que manos hemos caido. Que dios nos coja confesados
El año que viene subida de IBI para pagar a la amiga Toda

Anònim ha dit...

Al ultimo anonimo te puedo decir que si no le daban las carteras de Urbanismo y Obras y Serveis, no había pacto. Y CIU a tragar porque no tenian otra opción.
Quiren el bien de la torre o su bien, ya volvemos otra vez con lo mismo, por moucho que se explaye escribiendo nuetro gran estrega,Sr. Sole.

Salut,

jordi salvat ha dit...

Com encara no he vist el cartipàs municipal encara no em crec que Maria Dolors Toda pugui encarregar-se de la cartera d'Urbanisme. Crec que és un gran error. Però hem vist tantes coses a Torredembarra!

Però en aquest pacte els equilibris són molt justos i tots els membres, amb les seves aspiracions, són imprescindibles.

Anònim ha dit...

Jordi, confirmat:

MASAGUE: Alcaldia, Personal i Esports

Toda: Urbanisme

Juan Perez: Serveis

Rosa Mª: Cultura

Font: Turisme

Oviedo: Gobernacio

Ardevol: Hisenda

Pradeda: Obras

Confirmat per el senyor Alcalde i per el que l'acompanya a tot arreu,el Salva de Unio, que no sab com fero per entrar l'Ajuntament, hi entrara????????

Salut,

Anònim ha dit...

Hi tres tipus de persones, les que no diuen mai mentides, les que les diuen sempre i les que es creuen les seus pròpies mentides. Aquest últim grup ve a ser el més perillòs perquè per allò on passen són com una plaga biblíca, els seus efectes es continuen notant temps després i el pitjor és que mai no els veus vindre.

jordi salvat ha dit...

Doncs que Toda s'encarregui d'Urbanisme és un greu error de Massagué. El nou alcalde no en treurà cap benefici d'aquesta delegació i, en canvi, li poden caure moltes crítiques. Després hi ha allò de l'ètica i sobretot l'estètica.

Però recordem que Massagué està en mans de Toda. I d'Ardèvol. I d'Oviedo. I de Pradeda. El gran viatge està ple d'obstacles. Ufff!!!

Anònim ha dit...

I encara no sabeu que la Sra. Toda també portarà Media Ambient?

Urbanisme i Medi Ambient....bufffffff!!

Anònim ha dit...

Qui ha de portar Medi Ambient, el Suñé que ha desprestigiat el nom de Torredembarra?. Au va!.

Anònim ha dit...

Cuestionar a la Toda por llevar urbanismo no es correcto, sabe de que va el tema y lo puede tirar adelante, el tiempo dira si lo hace bien o mal.
Que la Guasch lleve cultura es lo más normal.
Que el Oviedo la Policia, lo más normal.
En fin todo de lo más normal veremos que pasa en adelante, criticar por criticar es erroneo.