L'Alt Camp és una comarca no massa extensa però amb contrastos impotants en el seu territori. Dilluns vaig assistir a la presentació d'un nou vi el·laborat per l'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu. Es tracta de 'El nou de +500', un i blanc ideal per combinar amb tota mena d'àpats i també per pendre'l a mitja tarda picant alguna coseta. És el que vam fer després d'una "currada" presentació d'aquest nou producte, fruit d'una geologia i unes condicions climàtiques úniques en aquesta subcomarca a cavall de l'Alt Camp i del Baix Penedès. Els raïms es recullen en vinyes que almenys estan a 500 metres -d'aquí ve el nom del vi- sobre el mar i que poden arribar a 700 metres, als termes municipals de Querol, Aiguamúrcia i la Juncosa de Montmell.
Per arribar al Restaurant Mas del Pla, a Ranxos de Bonany, al terme municipal de Querol, des del Vendrell -o havia quedat per dinar amb un bon amic- vaig passar per una encantadora -malgrat les corbes- carretera comarcal que s'enfilava des de Sant Jaume dels Domenys i passava per Aiguaviva i el Pla de Manlleu. Amb el sol ja amagat darrera l'horitzó, els últims rajos solars del dia creaven una atmòsfera especial. Arribant a Aiguaviva vaig topar-me amb mitja dotzena de cotxes esportius amb matrícula alemanya aturats enmig de la carretera. Una cursa il·legal a l'estil Adrian Brody? També va fer aparició l'aiguaneu i és que feia un fred considerable. Un fred sa, però.
La setmana ha estat força intensa pel que fa a activitats organitzades pel Consell Comarcal de l'Alt Camp. Dimarts al Pla de Santa Maria es va fer la cloenda del taller d'ocupació de jardineria 'Treballem i construïm per al Camp 2007'. Recordo que el jardí de la piscina d'Alió, un dels treballs portats a terme pels alumnes del taller, va tenir força repercussió mediàtica. Era l'epoca de la sequera que afectava el nostres país i en aquest jardí es feia servir la tècnica de la xerojardinaria, amb espècies vegetals que consumeixen una quarta part que la resta d'espècies.
Dimecres vam presentar el projecte de l'ONG MILPA Tarragona, que té com a objectiu que 34 famílies d'una petit poblat de Guatemala puguin recollir i conservar l'aigua pluvial. El Consell de l'Alt Camp hi col·labora amb 2.000 euros, més del 0,7% dels seus recursos propis. Hi farà cada any amb un projecte d'una ONG diferent. Per arribar al poblat des de la capital guatemaltenca es tarda dos dies ja que és una zona de difícil accés. Anirem fent seguiment d'aquest projecte. Divendres es va fer l'activació de la webcam i la estació metereològica que el Centre Metereològic de l'Alt Camp ha instal·lat al cim de Miramar, a 800 metres sobre el nivell del mar. Aquesta és la imatge que es veu des de la webcam.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada