dimarts, d’agost 05, 2008

Manuel Jiménez tira la tovallola (i del tot)

Haig de reconèixer que m'ha sorprès l'anunci que ha fet aquest dilluns Manuel Jiménez que abandona la política. Pensava que la seva dimissió, sense necessitat de moció de censura, era una jugada a mig o llarg termini i que mentrestant Jiménez estaria de cap de l'oposició esperant que s'obrissin esquedes en el nou govern. Doncs no. Després de 13 anys en política, abandona. I deixa el projecte socialista en una situació ben galdosa. El gest, però, l'honra. Compleix la seva promesa de dimitir si li presentaven un govern alternatiu.

Em comentava aquest dilluns un polític torrenc que Manuel Jiménez ha jugat a tot o res i ha perdut. Per tant, res. Els darrers mesos de Jiménez com alcalde han estat caracteritzats per grans errors que han precipitat la seva caiguda. El primer gran pecat és el fitxatge de Laura Pradeda com a número cinc socialista. Era una aposta personal seva que li ha sortit molt malament. Tan malament, que l'ha portat a la perdició després d'expulsar-la del govern. La venjança és un plat que es menja fred. Gelat en aquest cas.

El segon pecat de Jiménez va ser no arribar l'estiu passat a un acord amb Alternativa Baix Gaià, el seu soci natural, per bastir un govern sòlid. Va confiar en inciar el mandat en minoria al costat d'ERC i el GIT. Però amb una oposició majoritària i un govern amb tres socis, la situació es va anar podrint. No va ser capaç d'integrar ABG ni CiU. Per a ell l'alcaldia era innegociable. I l'ha acabat perdent. Han estat menys de quatre anys com a batlle, el més breu des del 1979, sense acabar un mandat sencer. Jiménez va arribar a l'alcaldia l'octubre de 2004 generant una gran il·lusió que a finals de 2006 ja era un profund desencís. Tot i això va tornar a guanyar les eleccions de 2007, però va pujar molt poc i no va saber pactar.

Els darrers tres alcaldes que ha tingut Torredembarra han marxat a mig mandat. Santiago Segalà va plegar el 2000, víctima de la seva prepotència, però va deixar l'alcaldia al seu segon, Miquel Àngel Lecha, que va patir l'única moció de censura que ha tingut Torredembarra en la seva història. Atípica, per incruenta i gairebé natural. Jiménez també ha dimitit, com Segalà, però deixant l'alcaldia al seu gran rival, el convergent Daniel Massagué, després d'un interregne de menys d'una setmana en què Torredembarra tindrà una alcaldessa, Susana Navarro. Massagué, a partir de dijous té una papereta difícil, però al mateix temps una gran oportunitat davant seu. Però això ja és una altra història.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jiménez ha marxat perquè no podia fer res més. Com sempre diu el Sr. Ripoll :”l’home només és esclau de les seves paraules”, i en aquest cas Jiménez ha mossegat l’ham. I s’ha vist obligat a fer allò que deia, pensant que mai ho hauria de fer: marxar per la porta del darrere.
És el gran perdedor d’aquesta legislatura, ha forçat un tot o res que l’ha portat a l’abisme i el que no li perdonen els seus és que per la seva tossuderia ha aconseguit que el PSC s’hagi quedat sense res, amb una situació més que deplorable: Sense líder, amb una lluita fratricida pel control del partit, etc.
Però siguem bons:
Descansi en pau que era una bona persona... (Els morts sempre ho són; els polítics també)

Anònim ha dit...

Tinc entès que el desgovern de la Torre era tan gran que era dificil que un sevtari com el Jimenes i poses remei.

Ara toca al que tindria que haver estat un govern natural a la població CiU, doncs molts dels altres partits han sortit de CiU.

Que tingueu un Bon Govern, sobre tot pel bé de tots els torrencs/ques.

La casa de Pinel ha dit...

jimenez se ha marchado, pero yo desde el punto de vista de un loco como soy yo, yo diria que esto no es mas que un asta luego.
maniobras que el ciudadano desconoce y que le afectan.

Anònim ha dit...

Els seus propis l'han fet el llit, el Ripoll que ja fa temps que li tenia jurada i que filtrava cap a fora missatges en contra del Jiménez per desprestigiar-lo.
Qui va fer saltar el Pacte amb l'alternativa? El Ripoll
Qui va propiciar els enfrentaments entre l'Alcalde i la Gasull? El Ripoll. i així un llarg cami fins arrivar a la bancarrora i el desprestigi de l'enemic (Jiménez).

Anònim ha dit...

Mira jo crec que tant ERC com a ABG els ha traid la politica. Si miresim per la Torre i per a tots els Torrencs, un altre gall cantaria.
Ara ja tenen el que volian que caigues en Jimenez, pero els hi ha faltat tot del que presumien " VALENTIA ".
Que tots el Torrencs, aqueta vegade, tinguem molta sorts perque crec que es fara molta falta.

Salut,

Anònim ha dit...

Salort, Segala y Lecha, tres exalcaldes convergens, arrosegan el cul per la sala de plens despres de petar. El Jimenez amb dignitat marxa a casa. I ara ens gobernaran els del poble (gobern natural de la poblacio?) estem ben arreglats.