dissabte, de desembre 27, 2008

Laporta aprofita la segona oportunitat

Fa dies que volia tornar a parlar sobre el Barça i en especial sobre el seu president, Joan Laporta. Em van fotre molta canya blocaire quan a l'estiu el vaig defensar diversos cops. L'últim, fa uns quatre mesos, quan Laporta va anunciar que continuava. Laporta va superar la moció de censura segons les regles establertes en aquesta figura jurídico-esportiva. A molts els va picar molt, però la realitat és aquesta. El temps m'ha donat la raó.

Quatre mesos després Laporta està rehabilitat. No ha tornat a a tenir sortides de to i sembla haver aprofitat aquesta segona oportunitat que la massa social li va donar. L'aposta per un tècnic jove com és en Pep Guardiola li ha sortit bé. És veritat que la pilota ha entrat -que és el que compta al final- però hi ha una sensació que Guardiola ha tornat l'ordre i la disciplina a un vestidor dissipat en les darreres temporades amb Frank Rijkaard a la banqueta. A més, el de Santpedor està revelant-se com un gran tècnic, amb uns plantejaments tàctics destacables i capacitat per extreure dels seus jugadors el millor d'ells. Laporta l'ha tornat a encertar.

El Barça ha signat una primer tram de Campionat de Lliga de somni i està a vuitens de final de la Lliga de Campions després de quedar primer al seu grup. No s'ha aconseguit res encara però la disposició per assolir grans èxits hi és. Jo he tornat a disfrutar mirant els partits del Barça i el més important, poder exhibir amb orgull el meu barcelonisme després de dues temporades amagant-me sota les pedres. Torno a confiar en el Barça i també en Laporta. Sovint cal donar segones oportunitats a les persones. Jo en sóc partidari. Laporta l'ha tingut i l'ha aprofitat. Eto'o l'ha tingut i l'ha aprofitat. Guardiola, amb una en sembla tenir prou.

3 comentaris:

Octavi ha dit...

Jo també escriuré un dia d'aquests un 'post' sobre l'amic Jan. Realment, tot el que ha intentat en primera instància no ho ha aconseguit però, curiosament, gairebé tot li ha sortit bé. A la campanya electoral va intentar fitxar a David Beckham i, en canvi, es va haver de 'conformar' amb Ronaldinho; va intentar fitxar a Ronald Koeman i va portar a Rijkaard; va intentar fitxar a Trezeguet i va incorporar a Eto'o; va encisar-se per Ballack i va acabar amb Deco; fitxa a Ezquerro i li apareix Messi... i al mes de juny va fixar-se en Mourinho i es va quedar amb Guardiola.

jordi salvat ha dit...

Octavi,

En el futbol actual el que compten són els resultats i si a més jugues bé i fas disfrutar ja és l'òstia. Això és el que està passant amb el Barça actual. Tens raó amb lo de Laporta i Beckham. Va crear una moda i sinó mira a Calderón amb Kaká, Cesc, Cristiano Ronaldo...

Lo de Trezgeut i Eto'o ho veig pillat i sobre Ezquerro, Crutff va fitxar Korneiev, Escaich i el gram José Mari. I no oblidem que es va equivocar de Hierro i es va quedar amb el dolent. Sobre Koeman i Mourinho... millor.

Ara, que Laporta ja no li queden més oportunitats. Que aprofiti bé aquesta!

Octavi ha dit...

Salvat! que el Laporta t'està "embaucant"! jajaja!!! Recordem l'episodi de l'aeroport? I el d'Old Trafford? i el del seu cunyat franquista? i el monstruós projecte del nou Camp Nou? No havia d'aixecar les "alfombres" i els draps bruts d'en Gaspart? Va dir que mai vendria patrimoni i mira el que ha fet amb can Rigalt! I el patrocini frustrat amb els xinesos? i Betandwin? És cert que enguany les seccions funcionen, però abans ha destrossat a un equip de bàsquet i a un d'handbol! És una persona que se les dóna de catalanista i, en canvi, el primer que fa és menysprear la copa del nostre país i posar tots els esforços en la del Rey. Coincidirem que ha estat el millor president del Barça des de la reinstauració de la democràcia... pèro això tampoc és que tingui massa mèrit. A mi, personalment, és un president que m'ha decepcionat completament. De fet, estic concençut que el Laporta de l'oposició li posaria una moció de censura a l'actual. La diferència amb els altres presidents és que d'ells ja no s'esperava absolutament res, mentre que aquest pregonava el canvi.