divendres, de gener 05, 2007

Any d'eleccions municipals

El 2007 serà entre moltes altres coses un any de renovació o no dels Ajuntaments a través de les eleccions municipals del 27 de maig. Cada localitat és un món i al Camp de Tarragona en tenim de molt interessants. La ciutat de Tarragona tindrà nou alcalde a partir del juny vinent. El convergent Joan Miquel Nadal deixarà l'alcaldia després de més de 17 anys al càrrec i el seu company de files Joan Aregio i el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que es presenta com a cap de llista persegon cop, aspiren a rellevar-lo.

És difícil fer un pronòstic sobre que passarà a la capital tarragonina. El tripartit està a un sol regidor de la majoria absoluta que ara ostenten la suma de CiU i PP. L'equilibri és molt fràgil i la irrupció de llistes independents o la de Ciutadans poden afectar aquestes majories de forma imprevisible. A Reus la situació és totalment diferent. El tripartit mana amb força avantatge i els candidats són els mateixos que el 2003, quan es va mantenir el mateix repartiment d'escons que el 1999, excepte el cap de llista d'ICV. L'altra novetat és l'augment de 25 a 27 regidors del plenari reusenc per l'increment de població, que tot indica que se'ls apuntaran les forces més votades. El socialista Lluís Miquel Pérez té tots els números poer seguir com alcalde de la capital del Baix Camp.

Anem a l'altra ciutat que tanca el triangle del Camp de Tarragona. La convergent Dolors Batalla aspira a un segon mandat com alcaldessa de Valls després de l'èxit del 2003 i el pacte amb Esquerra. Davant seu tindrà l'altual diputada socialista i exdelegada del Govern Núria Segú. Un duel que permetrà que la capital de Valls continuï tenint una alcaldessa. El Vendrell també té alcaldessa des del 2003, la socialista Helena Arribas, gràcies a un pacte amb el PP. CiU vol reconquerir la capital del Baix Penedès, contaminada pel virus de l'extrema dreta de Plataforma per Catalunya, que ara té un regidor al plenari vendrellenc. ERC i PP tindran coses a dir.

A les grans poblacions costaneres hi podem trobar de tot. A Vila-seca seria una sorpresa total que Josep Poblet i CiU no revalidesin la sobrada majoria absoluta actual. A Cambrils, el socialista Robert Benaiges, a l'alcaldia des del 2003, vol mantenir el tripartit al govern i trencar amb la tradicional inestabilitat política d'aquest municipi. L'incombustible Esteve Ferran, que frega ja la vuitantena, va perdre el 2003 la majoria absoluta al plenari de Salou i va haver de pactar amb el PP i CiU, que va acabar sortint del govern després de l'afer urbanístic de Ferran fill. Els convergents aposten fort amb Salvador Pellicé com a cap de llista i podríem viure un canvi polític.

El socialista Manuel Jiménez aspira a mantenir-se a l'alcaldiade Torredembarra però amb menys forces al govern i més comoditat. CiU i ERC canvien de candidat i, com sempre, hi haurà llistes independents que compliquen el panorama. Calafell ja és una història totalment diferent, amb el populisme de l'ADMC que distorsiona el mapa polític normal amb els convergents com a principals "còmplices" i amb l'objectiu de mantenir l'alcaldia. Poblacions més petites com Altafulla i els Pallaresos tindran més llistes que el 2003 i podem veure pactes molt "distrets". Anirem comentant les novetats.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé! (Com ho fas per prodigar-te tant?)Salutacions i BON ANY!

jordi salvat ha dit...

Bon any Jordi!

La veritat és que estic content d'actualitzar prou regularment el blog i treure temps d'on es pot. Espero que hi vagis entrant i deixant comentaris.

Salutacions

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

A Altafulla i a les JERC del Camp ja estem a ple rendiment preparant les municipals... coi de cicles electorals! Comença un i no pares mai!


Salut!