dilluns, de gener 22, 2007

La blocosfera política tarragonina

Aquest dilluns he publicat a la pàgina 2 del Més Tarragona un reportage sobre la blocosfera política tarragonina. He triat tres testimonis de blocaires de colors polítics molt diferents i amb uns blocs que no s'assemblen gaire. Un és el delegat del govern a Tarragona, el socialista Xavier Sabaté, que recordava que va ser el segon diputat a tenir web i fa un any i mig es va pasar al món del bloc. El president de CDC al Camp de Tarragona i alcalde d'Albinyana, Quin Nin, disposa d'un bloc que l'actualitza força regularment i Lluís Balart, candidat d'ICV a l'alcaldia de Tarragona també explicava les seves sensacions. Li costa més d'actualitzar-lo. La conclusió és que convergents i sobretot socialistes són els més introduïts en aquest món

Crec que la blocosfera tarragonina està en un moment molt primigeni. Calen més politics que s'atreveixin a fer blocs i que augmentin els comentaris. També cal tenir la possibilitat de fer-los. El diputat i alcaldable d'ERC per Tarragona, Sergi de los Rios, està a punt d'engegar-ne un i el sap de llista del PP, Alejandro Fernández, també en té ganes però no acab de fer el pas. Aquests dies, amb tota la tempesta que ha viscut el Nàstic, seria interessantíssim que l'alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, el nou president grana, Raül Font, o el seu predecessor, Josep Maria Andreu, tinguessin bloc.

També manca un bon confidencial tarragoní. Potser millor més d'un. En la varietat hi ha el gust. Elnotari.com podria ocupar aquest espai, però després de cinc entrades, hem vist que rema només cap a una banda i no hi ha cap comentari, tot i que conec gent que n'ha volgut fer. Millorem Tarragona està molt inactiu. M'han comentat els responsables que en pocs dies tornaran a estar en forma. Ens haurem de conformar amb el que hi ha i la blocosfera barcelonina, que de tant en tant parla de nosaltres.

Aquí al costat trobareu enllaços amb les diferents webs de què us he parlat.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Considero que els polítics hem de tenir més interès per la presència a la xarxa. Però tinc molt clar que tot anirà arribant.
Sobre la necessitat d'un confidencial tarragoní (i comarques, eh) em sembla correcta. Crec que l'haurieu de parir des del periodisme, que sempre és més imparcial i més ben documentat.

jordi salvat ha dit...

Ja saps que et toca: fer pedagogia i animar als teus companys de partit. Sobre el confidencial tarragoní, evidentment que ha de ser del Camp de Tarragona, que jo també sóc de comarques! Un bon bloc confidencial aniria bé que el fessin periodistes. Però ens manca temps. Algun dia ja parlarem del món de la comunicació i la seva situació actual. En canvi, als partits els interessa aquest tipus de producte i només cal fer una volta per la xarxa.

Jo aprofito de tant en tant per fer una visita a tots i com tiren cap a banda diferents es neutralitzen una mica. Però deu n'hi do les animalades que sovint diuen. O altres, veritats de les que fan mal.

Antoni Ramos ha dit...

Tens raó en que tenim poc temps... massa estrés periodístic!!!!

jordisuri ha dit...

No es tracta d'un confidencial, però ara per ara un dels millors blocs de temàtica tarragonina és tarragona2016.blogspot.com. Estaria bé que els amics Aregio, Sendra i Pallàs la visitessin cada dia i en prenguessin nota!

Anònim ha dit...

Hola Jordi! Sóc un antic company teu de màster que viu a Tarragona i deixo per primera vegada un comentari. Ja saps qui sóc. El gran problema dels blocs polítics és la incapacitat per dir coses que interessen realment a la comunitat de la xarxa.
S'ha de tenir present que aquestes persones busquen un determinat contingut que no reben de manera "epidèrmica" als mass media. Per això el bloc de Ballesteros no té cap comentari mai, perquè el contingut sembla més adient per una roda de premsa que pels blocaires que busquen o bé amarillisme, o bé cert nivell intel·lectual.
Per això és important rumiar quin tipus de bloc fas, o bé un per sortir del pas i que no diguin que no en tens, però sense interès pel target a qui va dirigit, o un de potent amb riscos. Normalment tothom adopta la primera opció.

jordi salvat ha dit...

Tarragona 2016 és un bloc interessant i que ja he posat als meus enllaços. Fa unes setmanes el Diari de Tarragona se'n va fer ressò.

Company de màster, el primer pas es animar-se a fer un bloc. El segon, actualitzar-lo regularment (fent una volta per la blocosfera política se'n veuen molts d'"abandonats" i el tercer és definir el producte i donar un cert "valor afegit" .

La meva experiència amb el bloc és que el dia a dia i els comentaris que vas veient van modulat el model de bloc. En el meu no trobareu "amarillisme" i prefereixo reflexionar sobre la politica i la vida en general.

I un agraïment a tots als que aneu visitant salvatblog i li doneu vida. La interacció és una experiència molt maca i interessant

Unknown ha dit...

Salut, acabo d'arribar aquí gràcies al Tarragona 2016 i he de dir-te què és un plaer trobar blocs tarragonins una mica actius i amb contingut. Precisament coincideixo amb el que comentes sobre la blocosfera política de tarragona i el seu abandó i hi afegeixo una cosa: tinc la sensació que alguns polítics creen un bloc per dir que el tenen i ja està, ni l'actualitzen ni res i si ho fan amb poca gràcia, d'altres es limiten a penjar-hi el que ja envien a la premsa sense aportar cap novetat... Seria una molt bona eina comunicativa. Ara bé jo he fet la prova, penjant alguns comentaris a blocs de polítics i només he obtingut comentaris de resposta en un cas, fet que honora el polític.

Anònim ha dit...

Jordi, d'acord amb tu.
El teu bloc està francament bé precisament perquè et pots permetre el luxe de reflexionar sobre vida i politica sense necessitat de transmetre missatge polític, que és, en definitiva, la mancança dels blocs polítics.

Anònim ha dit...

Jordi bon dia,
Ahir em vaig enterar que JM Andreu, va dimitir com a president del futbol, però no del Club. Em van dir que continuava sent el president del club gimnàstic. Saps si això es veritat? No entendria la dimissió d'un lloc i no d'un altre.Si és áixí, com podem afectar les relacios dels dos personatges amb la construcció del nou camp del Nàstic?? Tu que creus???

Pau

jordi salvat ha dit...

Hola Pau,

Quan el Nàstic es va convertir en societat anònima es va muntar un consell d'administració per gestionar l'equip de Primera Divisió. Josep Maria Andreu va ser escollit president consell perquè tenia prou suport de l'accionariat. La presidència del Nàstic com a club -futbol i la resta de seccions- s'escull per votació dels socis. Per tant, Andreu pot haver plegat com a president del consell i continuar com a president del club.

Jo trobo una certa lògica. Andreu continua com a president del Club Gimnàstic per vigilar la construcció del nou estadi. Andreu també continua com a conseller. El que hem de veure és qui serà el successor de l'interí Raül Font. Aquí si que hi ha una guerra molt intensa.

Cèsar Llamborda ha dit...

Tarragona -a cada cantonda, a cada carrer- ens interroga i ens aporta sorpreses. I aquest blog n'ha estat una de positiva!

Pere Tarter ha dit...

Felicitacions pel blog. Crec que entre tots podem situar la nostra ciutat en un dels llocs més alts de la blogosfera.

jordi salvat ha dit...

Estic molt agraït i satisfet dels elogis rebuts de vosaltres. Com tot el que faig a la vida intento que tingui un mínim de qualitat i aquest bloc no n'és una excepció. Espero que seguiu entrant i deixant comentaris i fomentant la interactivitat en aquest espai de reflexió.

A més, estic coneixent més racons del panorama bloquístic tarragoní, més ric del que em pensava.

Salut a tots

susanna navarro ha dit...

Hola Jordi!
La veritat, és que em fa ràbia (de bon rotllo) el teu blog, és molt xulo, et felicito!!!!
Del teu comentari, en el que estem totalment d’acord, és que nosaltres, l’actua’l equip de govern ens em d’apinyar, ja t’ho vaig comentar l’altre dia, reconeixem els nostres defectes, o jo els reconec i crec que no ens mereixem gent com la innombrable a Torredembarra, pel be comú. Només parlem de criteris de gestió i d’ideals davant la nostra població, i no pas com ella ho enfoca, que sembla més el proper atac a un país que no ens dona el que nosaltres volem, crec que ens hauríem de professionalitzar tots una mica i de tant en tant treure el poc o molt sentit comú que puguem tenir front les nostres gestions.
Fins aviat!

jordi salvat ha dit...

Susanna,

Si entres a la web del Lluís Suñé veuràs que teniu molta feina a agrupar el govern de Torredembarra. Veus possible que es pugui perdre algun soci de govern abans d'acabar el mandat? La cosa s'està posant molt lletja.

Aniré visitant el teu bloc.

Anònim ha dit...

És cert, realment els polítics haurien de posicionar-se a través dels seus blogs més sovint i també amb més claretat. Internet és un dels mitjans de comunicació més importants, els polítics haurien de pensar que a part de la televisió i els diaris també hi han altres mitjans per donar a coneixer els seus posicionaments.
Jo crec que cada cop aniran apareixent més blogs polititzats de Tarragona.
Hem estat molt inactius al nostre blog Millorem Tarragona i, tot i que hem fet ressó d'uns videos irònics que han aparegut últimament, tardarem unes setmanes en tornar a estar en òrbita. Espero que apareguin més blogs com aquest tot i que és dificil que tinguin la mateixa qualitat.
Salut!