dissabte, de gener 13, 2007

La llista de Martorell


Aquesta és la interpretació del genial ninotaire Napi en la contraportada l'edició del Més Tarragona d'aquest divendres sobre la candidatura que està organitzant l'actual regidora el grup mixt Maria Mercè Martorell per a les properes eleccions municipals de Tarragona. Coneixent-la, no crec que s'ho hagi pres malament. Aquesta segona quinzena de gener sortirà a la llum amb gairebé tota seguretat el projecte polític encapçalat per l'exregidora del Partit Popular.

Les formacions polítiques als quals vol esgarrapar vots Martorell, el Partit Popular i Convergència i Unió, s'han afanyat a dir que l'aparició d'aquesta encara hipotètica llista no els espanta i que no patiran cap dany electoral. Pensen això realment Ricomà i Aregio? Hi ha qui diu que CIU acabarà "fitxant" Martorell, tot i que des de la federació nacionalista es nega rotundament aquesta possibilitat. La barrera dels 5.000 vots -la quantitat aproximada de sufragis, 500 amunt 500 avall depenent de la participació- és molt alta però no inassumible per aquesta llista "independent, centrista i localista". Des del PP, es continua recordant que la marxa de Martorell de la formació ha estat barroera i amb unes formes més que qüestionable. El cap del grup municipal, Francesc Ricomà, no dubta a parlar "d'apunyalament i traidoria"·

En els darrers comicis municipals, el llavors president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Jaume Ferrer, es va moure per liderar una candidatura independent. A les seves mans tenia una enquesta que li donava dos regidors. Si Martorell se n'ensurt i acaba presentant candidatura pot aspirar a aquesta massa de vots del tarragonisme de tota la vida ubicat al centre-dreta. El seu carisma és innegable i té un índex de coneixement molt alt en certes zones de la ciutat. La resta de la candidatura hauria de fer la resta. Ja he aconseguit parlar amb algú que anirà a la llista de Martorell, però per sota. Davant és on tindrà més dificultats. Estarem atents, docs, als seus moviments inmediats.

6 comentaris:

Antonio ha dit...

No sé quin tipus de partit muntarà aquesta senyora, ni per supost el votaré, però encara m'estic descollonant viu amb la caricatura que li heu fet al diari... Molt gràfica! Crec que jo també m'ho prendria amb molt d'humor.

D'altra banda, massa comú el nom de Jaume Ferrer: a Dénia hi ha un periodista 'pluriempleat' que es diu igual. Un altre mite de la professió.

jordisuri ha dit...

El que no entenc és perquè Martorell insisteix en dir que Esteve Ortiz l'acompanyarà de número 2, quan ell ha jurat i perjurat que vol sortir de la política i centrar-se exclusivament en la Confraria de Pescadors.

jordi salvat ha dit...

Martorell està fent tot el possible per convèncer Ortiz, l'altra cara amable del PP de Tarragona entre el 1999 i el 2006. Li van bé cares conegudes els primers llocs i tampoc crec que li costi compaginar tant a Ortiz Confraria i Ajuntament (i primer falta que hi torni a entrar).

Anònim ha dit...

I tant que no li costaria compaginar els dos càrrecs! Més que res perquè en l'última legislatura Ortiz no ha fet res a l'Ajuntament. Bé, sí que ha aconseguit diferents vacances pagades per seguir el pilot de trial Albert Cabestany...

jordi salvat ha dit...

Doncs sí anònim, les aparicions d'Ortiz com a regidor de Relacions Ciutadanes s'han reduït dràsticament els darrers dos o tres anys de la mateixa manera com a han crescut les seves intervencions com a president de la Confraria de Pescadors.

L'altre tema de debat seria el contingut de la Regidoria de Relacions Ciutadanes. Per què el trial és un esport i ja hi ha una regidoria d'Esports oi?

Anònim ha dit...

Tres preguntes:

1.Què ha aportat el trial a Tarragona ?

2. Quina ha estat la despesa total de tots els viatges de seguiment fets pel sr. Regidor de Relacions ?

3. La relació entre cost / benefici és correcta ?

Tres contestes provisionalment certes:

1. Poc

2. Massa

3. És per plorar