dimecres, de maig 07, 2008

Ariel Santamaria com a símptoma


Fa uns dies va passar una cosa molt estranya i al mateix temps lamentable abans del ple de l'Ajuntament de Reus. Van aparèixer fotografies d'un dels regidors, despullat. No era ni l'alcalde ensenyant el cul, ni la cap de files republicana lluint pitrera ni el portaveu de CiU mostrant les vergonyes. Era Ariel Santamaria fent un 'streptease' en un concert seu. El regidor de la CORI ja ha demanat una investigació sobre el fet. El problema que té l'Ariel és que en els més de deu mesos de mandat que portem les propostes "juantxis" han predominat sobre les actuacions polítiques que podríem qualificar de "normals". Santamaria ha aprofundit en el personatge histriònic que el va propulsar cap al plenari i no ha buscat reorientar la seva figura practicant una oposició diferent de la de CiU o el PP. Crec que està desaprofitant l'oportunitat de passar de l'anècdota permament a una certa "normalitat". Si les fotografies haguessin estat de Pérez, Pont o Pellicer se n'hauria muntat una de molt grossa. Amb el regidor vestit d'Elvis, no. És un capítol més de l'opereta.

L'alcade de Reus no ha superat encara que dins el seu oasi hi hagi entrat Ariel Santamaria. Mai l'ha tractat com el representant de més de 1.800 vots de reusenques i reusencs. Li va barrar el pas al hòlding municipal Innova i s'han canviat el desenvolupament dels plens per treure-li protagonisme. Santamaria és el símptoma que a la política municipal alguna cosa va malament. L'Ariel ja fa dies que va dient que el seu proper objectiu és el Parlament de Catalunya. Alguns mitjans de comunicació catalans li estan "donant canxa". Veurem com acabarà la història. Potser Lluís Miquel Pérez se'l podrà treure de sobre via el Parc de la Ciutadella.

Publicat el diari Aquí el 7 de maig de 2008

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi...
tu ho dius molt bé 1800 vots, alguns personatges que van votar l'Ariel ho diuen obertament i a més ho fan de manera que es senten satisfets del seu vot. De fet no els va enganyar amb res de res. Quina raó que tens quan dius que si la foto hagués estat d'un altre representant les coses serien diferents... clar com és l'Ariel !!! doncs no senyors, agradi o no agradi si 1800 persones han votat aquest senyor que té més popularitat que el propi alcalde (clar aixo tampoc no costa gaire) se la de respectar. La teoria de canviar les normes del ple és la norma generalitzada d'aquest PSC ( no se si possar PSC o directament PSOE, no li veig la diferencia). Al 2007 l'Ariel en va treure 1800, al 2011 això pot passar tranquilament al doble, doncs ell no enganyar com aquets personajillos del tripartit. 100% diferent pero 100% sincer, veurem si els altres pobles i ciutats que s'han posat en contacte amb ell també tenen veu.

Anònim ha dit...

El problema és el model de partits que tenim. Són dictadures en petit, excepte una mica, ERC, que és un orgue de grills.

La gent s'apropa als partits per "medrar" i aconseguir favors, subvencions i enxufes. La culpa, però, és de la manca de "moral pública". Ja sé que sona molt carrincló i molt passat de moda, però valdria la pena recuperar-la. Ara, guanyar ho justifica tot (polititzar el nomenament de conseges d'escola, passar amb armes i bagatges a l'empresa privada, assumir trànfugues, incomplir sistemàticament promeses electorals, afavorir amics, coneguts i saludats ...) Com que guanyem tot ho podem fer. Per quan un Codi e`tic de veritat ?

Oscar Ramírez ha dit...

Tothom sap, o s'ho pensa, qui va posar les fotos o va ordenar l'acció. És una persona que no pairà mai que l'Ariel sigui regidor, clarament.

La casa de Pinel ha dit...

si señor es el ariel un claro ejemplo de lo quemada que esta la gente con los politicos.
deberia de haber uno o dos ariel en el ayuntamiento tarragonino.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

L'Ariel, ni que sigui una mica estrambòtic, no deixa de ser un home "de la vila", i potser amb més contacte directe amb tota la ciutadania reusenca que no pas la resta de partits, més distants dels interessos dels reusencs.

Que vulgui acabar amb els formalismes, i amb els tabús, no ha de ser motiu d'exclusió. La resta són formes "subtils" per a disfressar la fera.

El fet que molta gent hagi votat el partit de la CORI és una resposta a l'actual sistema. Un home del poble que reafirma la seva independència, mirarà primer, pel poble.

I si la CORI es presenta al Parlament, serà també objecte de reflexió i no el descartaré de banda si hagués de triar, si bé s'haurien de reformar els reglaments del Parlament perquè la Mesa li deixi fer certes coses.

Tota una lliçó a la resta de forces polítiques majoritàries, que estan tan als núvols que no toquen de peus a terra. I està molt bé en què una persona que vagi d'estrambòtica pel món de tant en tant els hi doni una lliçó d'humilitat.