dimarts, de maig 20, 2008

El cas Pradeda o un nou torpede a la línia de flotació del govern de Torredembarra


Torredembarra torna a viure una nova crisi política si descartem -és clar- que la crisi és permanent des de fa mesos. L'alcalde, el socialista Manuel Jiménez, ha retirat les competències delegades -Sanitat, Benestar Social i Polítiques d'Igualtat- a la seva companya de govern i de grup municipal Laura Pradeda. La decisió és, a primera vista, molt radical. Un cas com aquest no passa massa en política municipal i encara menys quan el govern del qual Pradeda (encara?) en forma part ja estava en minoria.

Laura Pradeda, número 5 de la lista socialista en les eleccions de fa un any, va ser el gran fitxatge de Jiménez. Era l'única cara nova dels cinc primers llocs de la candidatura socialista i el cap de files socalista la presentava com un fitxatge de luxe. Doncs li ha sortit ben malament a l'amic Jiménez. Només li ha durat un any. L'alcalde diu que Pradeda no està complint i l'acusa d'absentisme als òrgans de govern. És un cop dur.

Pradeda ja ha deixat clar que no deixarà la seva acta de regidora i diu que d'absentisme, res. Al contrari, ella volia més feina i no li donaven. Reivindica que és la membre del govern que té un currículum més brillant (també és la darrera en arribar). Denuncia molts problemes interns dins del govern torrenc. I fins i tot afirma que Esquerra té massa competències dins del govern.

Haurem d'estar atents a com evoluciona aquesta crisi. Hi ha molta rumorologia i molts moviments polítics. Costa destriar el gra de la palla. Ens movem entre que una nova formació s'incorpori al debilitat govern, que l'executiu perdi encara més efectius o què es presenti una moció de censura. Cal una anàlisi més aprofundit però aquests tres paràgrafs són uns primers apunts per a la reflexió.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

En fi, de forma vulgar en diríem un joc d'ous.
paràgrafs ? - El PP i L´Agrupació ja estan lligan caps per cubrir el forat,i no es una idea del PSC,si no de els amics de ERC.
Un joc d´ous!!

resnoesmesqui ha dit...

Perdoni, però l'Agrupació no estem per cobrir forats a ningú. Es un gran problema, millor, una gran crisi dins del partit socialista i del govern municipal i de moment l'Agrupació no ha pres cap decissió sobre el tema. L'Assamblea de l'Agrupació decidirà el que cal fer, però li ben asseguro que ara per ara no hem fet cap moviment en cap sentit.

Una salutació per tu, Jordi i, es clar, també per l'anònim.

Jordi Solé

José Oviedo ha dit...

Ein??? crec que no estas ben informat, com diu el J.Salvat n'hi han solucions diverses.

Anònim ha dit...

Ja es pot anar fent palles mentals, que jo mai més votaré al PSC .Només ens han dut la misèria absoluta.

Unknown ha dit...

Sempre hi ha show a la Torre, tu!

Anònim ha dit...

Un pajarito de l'Agrupacio me ha informado que el moviemiento de la Pradeda tiene otro fondo. Por mucho que diga nuestro Sr. Sole, que poco pinta, puede ser una jugada de ajedrez de l'Agrupacio

Anònim ha dit...

Si us plau, Anònim, et demano que no prejutjis de qüestions tant greus i que desconeixes.