dissabte, de novembre 15, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXXII)

Dilluns vaig tornar a Alcover, el segon municipi de l'Alt Camp en nombre d'habitants. Anteriorment ja us he parlat d'aquesta vila i de com de ben organitzats que tenen els diferents equipaments i infraestructures. Ara en disposen d'un nou equipament, les noves dependències de Serveis Socials, que des de dimecres presten servei a Alcover i els municipis del voltant. Dilluns vam fer-hi una visita amb diferents càrrecs instucionals (en la imatge, un moment de la visita). També vam anar al Centre Obert, que està en funcionament des de fa gairebé dues dècades i dóna servei a una sèrie d'infants i joves de 10 a 16 anys.

L'Àrea de Benestar Social és un dels pilars del Consell Comarcal de l'Alt Camp i aquest darrer tram de 2008 està més activa que mai. Dimecres vam presentar la Jornada de treball i participació del Consell Consultiu de la Gent que es farà aquest proper dijous a Rodonyà. Des de la Segarra ens explicaran l'experiència del Consell Consultiu d'aquesta comarca lleidatada. I estrenarem el Centre Municipal de Serveis Socials de Rodonyà. També crec que és important fer aquest tipus de jornades en municipis de l'Alt Camp, impulsant la descentralització. Un altre exemple és la II Trobada de grups, associacions i joves de l'Alt Camp, que es fa dissabte que ve al Milà, un dels pobles més petits de la comarca.

I acabo parlant altre cop del tornado que va patir la comarca de l'Alt Canmp, perquè ja està confirmat que va ser un tornado. I de grau 2. Almenys ho diu el Servei Metereològic de Catalunya. Els afectats cobraran pels desperfectes causats pel fenomen metereològic, però només si tenen assegurança. Veurem com es recuperen Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria i Sarral dels efectes del tornado. Recordo un dels veïns de Miralcamp que lamentava que ara que s'acabaven les obres d'urbanització en aquest nucli de Cabra tinguin aquest greu contratemps. I com sempre, acabem en el de sempre: els quartos.