diumenge, d’octubre 05, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXVI)

L'arribada de la tardor ha accelerat el ritme d'activitats a la comarca de l'Alt Camp. Tant des els municipis com des del Consell Comarcal s'impulsen diferents iniciatives i actes que tenen un important efecte dinamitzador. Una és la XVIII Guia Informativa de l'Ocupació, editada pel Consell cada any des d'inicis dels anys 90 amb informació sobre cursos de formació, creació d'empreses i intercanvis internacionals. En un moment com l'actual, amb una crisi econòmica que està provocant la destrucció de llocs de treballs, una eina com aquesta és important. El reciclatge i la formació són claus en èpoques complicades. A l'Alt Camp la crisi es nota sobretot entre els homes i és que malauradamemt l'atur femení ja era molt alt abans.

Divendres va ser un dia mogut a l'Alt Camp ja que per les seves carreteres passaven quatre dels sis trams de la primera etapa del 44è Ral·li Catalunya-Costa Daurada. Problemes de trànsit, escolars que no podien anar a l'Institut, milers d'aficionats amunt i avall de la comarca... Esdeveniments esportius mundials com aquest generen il·lusió però també un cert índex de rebuig i és que fa emprenyar una mica veure alterada la teva rutina diària -fins a necessitar una autorització per arribar en cotxe fins a casa teva. Per a reflexionar.

Divendres vam organitzar un "brainstorming" en què van participar treballadors i treballadores del Consell. Aquesta "pluja d'idees" tenia com a objectiu trobar un eslogan per aquesta nova etapa del Consell Comarcal de l'Alt Camp que comença amb el trasllat a la nova seu. Van sortir desenes de frases en un exercici molt recomanable. A més, ens ho vam passar bé. La solució, ben aviat. I una pregunta: Per què cal externalitzar processos que es poden fer internament i que contribueixen a què els treballadors ens sentim més valorats?