divendres, d’octubre 10, 2008

2017, 2016, no... Tarragona 2008

Aquesta setmana he estat seguint el que succeïa al voltant de la manifestació neofeixista convocada aquest diumenge a Tarragona per Alianza Nacional. El debat a la tarracosfera ha estat molt intens. La Subdelegació del Govern (espanyol) ha permès finalment la concentració però n'ha limitat el recorregut. O arribes fins al fons (la prohibeixes) o no fas res (deixes que tiri endavant) però això de quedar-se a mig camí no és gaire recomanable perquè igualment dones arguments a una banda i a una altra. L'Ajuntament de Tarragona ha mostrat la seva disconformitat però ha acceptat amb resignació. Potser hauria pogut fer alguna cosa més, tot i que legalment té unes competències limitades.

Aa només ens queda creuar els dits perquè Tarragona no obri els telenotícies de diumenge. Els ingredients d'un cóctel explosiu estan servits: concentració d'ultradeta limitada (emprenyats), dues manifestacions independentistes/antifeixistes, la ciutat presa per la policia, un concert fantasma de grups d'ideodologia ultradretana i recomanacions als tarragonins i tarragonins de la zona de la maifestació que el diumenge no surtin al carrer... Ni Tarragona 2017 ni Tarragona 2016: Tarragona 2008, capital espanyola de la ultradreta. Potser que ens ho fem mirar!

I una reflexió. Cal prohibir les manifestacions de partits polítics que si arribessin al poder no deixarien fer manifestacions? És la gran trampa de la democràcia com ho va demostrar Hitler el 1933 o s'esforcen a fer-ho ara personatges com Hugo Chavez o Correa a l'Equador. Alianza Nacional fins i tot han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per les limitacions imposades a la concentració de diumenge! Aprofitar-se de la democràcia fins que la puguis tirar com un mocador usat. Ah i una dos de victimisme també va bé.

I una altra gran pregunta, que ja la fa l'Octavi Saumell en el seu bloc? Per què està il·legalitzada Batasuna, el Partit Comunista de les Terres Basques i Acció Nacionalista Basca i partits com Alianza Nacional són legals? A mi em fa més por el terrorisme d'aquests últims -també han causat morts- que el dels primers. Amb situacions com aquesta la Ley de Partidos de PP i PSOE queda més que en evidència.

5 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

com l'hi deia al Saumell, a un país on encara té l'ocellot a dalt de capitania de Barcelona i la por dels polítics encara impera (ves que no és dongui un altra cop d'estat, per mi ja sel poden fotre a on els hi capiga)poca cosa podem esperar, carallots !!!

Alba ha dit...

ostres, quina ràbia que encara n'existeixin tants d'aquests feixistes!
Esperem que no obrin els telenotícies, tot i que... entre uns i altres, hi haurà aldarulls assegurats.

Rafel Hernàndez Sagarra ha dit...

Tenim un nou blogspot.
rafelhernandez.blogspot.com/

Unknown ha dit...

Trist, entristit

jordi salvat ha dit...

Alba i Rafel,

Ja esteu linkats. La Tarracosfera creix i creix