diumenge, d’abril 16, 2006

Nàstic, camí de Primera

Crec que ara és el moment de parlar del Nàstic i el moment històric que està vivint l'equip grana i la ciutat de Tarragona. Ahir els homes de Luis César van aconseguir al camp del Lleida (1-2) una nova victòria que els ha situat. gràcies a la derrota del Recreativo de Huelva, líders en solitari de la Segona Divisió i amplien una mica més l'avantatatge amb el quart classificat. A manca de nou jornades pel final l'objectiu de l'ascens a Primera Divisió sembla més que assolible. Ho han de fer raonablement malament per no acabar entre els tres primers.
Porten ja catorze jornades sense perdre. Recordo fa ja unes quantes setmanes quan es parlava de dormir un dia a Primera després de figurar en tercer lloc la nit de dissabte i el matí de diumenge; o més tard quan ja el dilluns la darrera posició de la zona d'ascens es tenyia de grana. Més tard va arribar el coliderat i ara ja el liderat en solitari. És una línia ascendent gairebé perfecte. L'equip guanya quan juga bé però el més important, també quan el seu joc és pitjor que el del rival. El Nàstic sembla comptar amb la complicitat de la Deesa Fortuna.
La ciutat viu des de fa setmanbes bolcada amb el Nàstic. Els balcons mostren tota mena de símbols granes, les converses parlen de l'ascens i la resta de Catalunya i m'atreveixo a dir que de l'Estat miren cap a Tarragona. Estem parlan de jugar a la màxima categoria del futbol estatal gairebé sis dècades després de la primera i darrera vegada, aquell trienni del tram final dels anys 40, que a vegades el meu pare em recorda amb ulls d'infant. Passi el que passi aquests mesos passaran a la història del Nàstic com una època daurada, de bogeria col·lectiva i d'il·lusions satisfetes.