dimecres, de desembre 30, 2009

A favor de les inocentades

Aquest dilluns va ser el Dia dels Innocents i vam poder detectar algunes notícies falses en certs mitjans de comuncació, tot i que aquest sa costum sembla estar de baixa els darrers anys. Ens cal de tant en tant deixar anar la imaginació i crear notícies fictícies que fan riure a la majoria dels qui la llegeixen o la senten. Una minoria se l'empassa i nota una llufa virtual penjada a l'esquena.

A Delcamp.cat vam poder veure una inocentada molt ben treballada i que va donar molt que parlar, situant Valls com la capital de la futura vegueria del Camp de Tarragona. Més enllà de la broma, era una notícia que feia reflexionar. I si fos realitat? L'enfrontament Tarragona-Reus per la capitalitat del Camp de Tarragona està arribant a uns nivells una mica perillosos. Doncs ni una ni l'altra, el bressol dels castells i dels calçots, capital.

El Diari de Tarragona també es va apuntar a la batalla Tarragona-Reus, però es va centrar en l'aeroport de Reus, canviant-li el nom per Aeroport Rovira i Virgili. Els diaris esportius també van fer de les seves amb, per exemple, una hipotètica candidatura de Josep Lluís Núñez a la presidència del Barça, amb Johan Cruff de segon. Es veia molt el plumero. Em va agradar la conya de l'informatiu del migdia de RAC-1, amb un concert conjunt de Serrat i Llach, en què aquests dos cantautors eternament enfrontats intepretarien per una causa benèfica cançons de l'altre. Us ho imagineu?

Dilluns em tocava programa sobre blogs a Ona la Torre. Vam entrevistar Tomàs Molina i al final també Josep Lluís Núñez i el rei Joan Carles, amb la veu del Gerard Castells. No ho sé si algú s'ho va empassar -almenys la imitació del Molina- però vam riure molt. Recordo que la inocentada més divertida la vam fer conjuntament amb l'Alejandro Fernández fa un parell d'anys amb el meu fitxatge pel PP de Tarragona. Vam riure molt amb els comentaris.

3 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Bé, similar a això del nom de la vegueria, ja fa uns dies que jo reclamava al meu bloc el nom d'Aeroport de Valls. Que tampoc no estaria malament.

http://jaumepros.blogspot.com/2009/12/que-li-diguin-aeroport-de-valls.html

Jesús M. Tibau ha dit...

sí que és molt sana aquesta costum als mitjans de comunicació, i no s'hauria deixar perdre.
Tot i que ja n'hi ha prou durant l'any de notícies que semblen increïbles

Jaume Pros ha dit...

Les inocentades estan bé, però jo encara estic rebent missatges de gent que em pregunta pel post que vaig penjar el dia 28. Vaja, que si és ara, igual no el penjo. Com pot ser que algú s'ho cregués, alló!