dimarts, de desembre 28, 2010

Calen més Mascarells

Aquest dilluns, amb el pollastre rostit i els canelons encara no digerits del tot, hem assistit a la presa de possessió d'Artur Mas com a president de Catalunya i hem conegut el tots els consellers i conselleres del nou govern. Un nom ha eclipsat a la resta. Des de fa uns dies se sabia que Mas li havia ofert la conselleria de Cultura però fins aquest dilluns al matí Ferran Mascarell no ha donat el sí definitiu. Mascarell és militant socialista i ha estat regidor a l'Ajuntament de Barcelona i conseller de Cultura pel PSC. Fins i tot havia sonat com a relleu de Jordi Hereu a l'alcaldia de Barcelona.

Molta gent s'ha sorprès de forma majúscula i altres -d'una banda i l'altra- s'han afanyat a criticar el nomenament. Doncs jo hi estic molt a favor! I caldrien més Mascarells a la política catalana i espanyola. L'objectiu d'Artur Mas de fer el govern dels millors m'agrada. Els qui tú consideres millors poden tenir el teu carnet, un altre o no disposar-ne de cap. Però en aquest país esten molt acostumats que amb un carnet a la butxaca en tinguis prou per obtenir una responsabilitat per la qual n'hi ha desenes de persones més preparade que tú. Però ells no tenen el carnet.

Als Estats Units hi ha republicans treballant a l'Administració demòcrata com abans ha passat a l'inrevés. Hi són per la seva vàlua professional i no importa que siguin de l'Elefant o de l'Ase. Serveixen al seu país. El president francès, Nicolas Sarkozy, també va incorporar socialistes al seu govern el 2007. El nou govern de Catalunya és molt menys polític que l'anterior i hi trobem fins a tres independents que en saben molt de la conselleria que ocuparan. I fins i tot un socialista que ha acceptat servir el seu país a les ordres d'un president convergent. I per què no?

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Calen més Mascarells, però si pot ser amb una visió no tant barcelonina del país.

Enric Grangel Llop ha dit...

Bon any 2011 a tots el bloguers.