diumenge, de febrer 20, 2011

El partit és el partit

La victòria en les eleccions primàries del PSC d'aquest dissabte de Jordi Hereu sobre Montserrat Tura, malgrat que les enquestes indicaven clarament que l’exconsellera tenia infinitament més possibilitats d’obtenir un millor resultat enfront Xavier Trias el 22-M, s’entén només per la dinàmica dels partits i sobretot del Partit Socialista a Barcelona. El PSC porta tres dècades governant la capital catalana i ha construït unes estructures de poder terriblement sòlides que barregen l’ajuntament i la diputació amb el partit. I el primer secretari socialista de la federació barcelonina és Jordi Hereu. La capacitat de mobilització de les bases socialistes en un partit on l’aparell té tant de poder ha estat determinant. I l'aparell barceloní s'ha imposat al nicaragüenc. Hereu ha pogut amb un Montilla ara si del tot crepuscular.

Montserrat Tura ha estat un element estrany a la capital barcelonina. No és dels seus. No n’hi ha proa amb el prestigi i el carisma guanyat en set anys de consellera. Tura sempre serà l’alcaldessa de Mollet i, a més, del sector catalanista, que a Barcelona ciutat té un poder molt reduït. Hereu, sensiblement debilitat els darrers mesos sobretot després del sonat fracàs de la consulta de la Diagonal, s’ha revitalitzat amb la victòria sobre l’exconsellera, però potser no en té prou per reconduir el seu relat actual del pitjor alcalde de Barcelona des del 1979 a l’Au Fénix que reneix de les cendres. Xavier Trias, amb un relat sòlid bastit durant vuit anys a l’oposició, l’espera d’aquí tres mesos en la gran batalla final de Barcelona.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Es un ejercicio de democracia interna, ahora falta cer que pasara con aquellas agrupaciones que no son Barcelona, y en las que la mano negra de alguien puede hacer cambios a la propuesta de la militancia.

jordi salvat ha dit...

Això no hauria de passar. I a Torredembarra no crec que passi.

jordi pla ha dit...

Penso que tot ha estat una operació de màrqueting per redimir al nostre homònim. Pitjor que estava no ha quedat, però...

Anònim ha dit...

Jordi Salvat, no descartes ninguna opción, los aparatos de partido son aparatos, y lo intentaran.

Anònim ha dit...

Jordi todo apunta a que en Torredembarra pasara, el próximo día 28 se tienen que ratificar los cabezas de lista elegidos por las agrupaciones, como periodista ya te enteraras.

Anònim ha dit...

Jordis leer El Punt de hoy.
Torredembaqrra, Torredembarra, hacia donde vas, en manos de unos insensatos que quieren manejarte como una marioneta.

Anònim ha dit...

Segons El Punt, Cacicada a la Torre?
Que pensa el Xabi Sabate, que els lector som babaus.

jordi salvat ha dit...

He llegit l'article del Punt d'avui i les coses s'estan precipitant. La meva hipòtesi inicial era que mantindrien Enric Grangel -escollit en assemblea de militants- de cap de llista i el Jordi Solé aniria de número 2, però cada cop ho tinc menys clar. Crec que el PSC de Torredembarra està n una situació molt complicada. La direcció provincial socialista hauria de recordar que recordar que va passar als Pallaresos el 2007.

Anònim ha dit...

Pallaresos, cambrils i de nou Pallaresos.
Entre elo Joan Ruiz i el Xavi Sabate, estan fent molt de mal al PSC de Tarragona.

Anònim ha dit...

Y la primita del Soler pidiendo en Barcelona democracia interna, claro que era cuando ella se la jugaba con el Hereu, pero no dudo en colocar a su primo en Torredembarra.