dissabte, d’agost 27, 2011

Etapes (II)

En l’article que vaig escriure en el darrer número d’aquesta publicació parlava d’etapes. I ho continuaré fent. La raó és més que evident: el Diari de la Torre inicia una nova etapa. L’Antoni Vilà i l’Ana Marín, cofundadors d’aquest mitjà de comunicació, feia temps que havien decidit que els seus dies al capdavant d’aquest barco estaven arribant a la seva fi, però també tenien clar que volien que el Diari de la Torre continués informant les torrenques i els torrencs i generant debat cada mes quan ells ja no hi estiguessin al capdavant. Ha estat un procés llarg, però finalment el relleu s’ha produït i en aquest número d’agost l’Antoni Batista i en Guillem Bargalló han agafat les regnes del degà de la premsa torrenca.

Els nous capitans del Diari de la Torre em van comunicar que volien seguir comptant amb la meva col•laboració i he acceptat, agraït i amb il•lusions renovades, formar part de la tripulació d’aquest nou viatge. En l’últim article ja vaig avançar que havia decidit redefinir aquesta columna i aquest canvi encaixa encara millor en aquesta nova etapa del Diari de la Torre. Els qui van al davant sempre li acaben donant un to personal al producte que elaboren. La combinació de l’experiència de l’Antoni Batista i la joventut d’en Guillem Bargalló promet ser un cóctel que doni grans moments al panorama comunicatiu torrenc.

Aquest primer número de la nova etapa del Diari de la Torre és un primer tast del que serà la nova etapa. Els canvis seran graduals, ja que el relleu ha estat ràpid i no ha donat temps a introduir un nou rumb de forma radical, cosa que tampoc no és sempre recomanable. Veurem nous col·laboradors, noves seccions, nous enfocs… però l’esperit d’aquest projecte de comunicació local que va arrencar l’any 1997 continuarà i ha de continuar present.

Estic començant a escriure aquest article després d’observar un dels primers canvis del nou Diari de la Torre: l’entrada a les xarxes socials. Durant aquest mes d’agost els internautes torrencs hem pogut seguir a través de Twitter actuacions dels Nois de la Torre o el darrer ple municipal. Aquesta serà una de les grans apostes de la nova etapa del periòdic: la presència a internet i sobretot a les xarxes socials. La primera gran experiència twittaire torrenca van ser les eleccions municipals del maig passat amb l’etiqueta #torredembarra2011, però des de llavors hi ha hagut un cert descens piulador -en quantitat i qualitat- que el Diari de la Torre pot contribuir a reconduir. El nou Diari de la Torre el podrem llegir cada mes, però també el tindrem a la xarxa mentre no surti el nou número. I això estarà molt bé, no?

Publicat al número d'agost del Diari de la Torre

2 comentaris:

Xavi Pete ha dit...

Molts ànims i endavant en aquesta nova etapa, Jordi. Se't troba a faltar per l'Alt Camp... Una abraçada

Xavi

jordi salvat ha dit...

Moltes gràcies Xavi! Si algun dia passes per Reus, ja ho saps... Deixo molts bons records a l'Alt Camp, com per exemple haver contribuït a un treball de Batxillerat de matrícula d'hono. Una abraçada!!