dilluns, d’agost 21, 2006

Estrepitós ridícul perico

La Supercopa d'Espanya de futbol no només ha demostrat que el Barça és terriblement superior a l'Espanyol sinó que el club blanc-i-blau és capaç de fer el més gran dels ridiculs intentant guanyar una competició esportiva als despatxos amb un raonament que no s'aguanta per enlloc. Una competició que enfronta el campió de lliga i el campió de copa per dirimir quin és el millor -deixo a banda els interessos econòmics d'aquests dos partits- ha de permetre veure sobre el camp les dues millors alineacions dels dos equips. L'Espanyol sembla que això no ho vol i desitjava que dues peces bàsiques del Barça quedessin sense jugar: Xavi i Puyol. Ja ho va avisar abans del partit. El club blaugrana no va fer cas i va parlar sobre el camp: 0-1 al Lluís Companys.
Xavi i Puyol van ser convocats per Luis Aragonés per jugar un partit AMISTÓS contra Islàndia. Tenien molèsties físiques i van tornar cap a casa per descansar dos dies més i poder disputar una competició ORGANITZADA per la Federació Espanyola, la mateixa de la qual depèn la selecció. L'Espanyol es defensa amb un article del reglament de la FIFA i potser continuarà aquesta batalla i d'aquí uns mesos se'ls gira el cervell i la Supercopa és tenyeix d'un blanc-i-blau postís. Estaran contents els seguidors espanyolistes amb un títol guanyat sense marcar ni un gol en 180 minuts i havent-ne rebut quatre?

El director executiu de l'Espanyol, Pedro Tomás, ha estat l'encarregat de donar la cara en aquest afer i ha completat un debut espantós en el càrrec. El Comitè de Competició de la Federació Espanyola ha rebutjat la impugnació però Tomás -quin gran fitxatge!- diu que volen recórrer als màxims òrgans esportius europeus perquè els declarin guanyadors del torneig. La tornada ha acabat amb un global de 4-0 a favor del Barça després del 3-0 al Camp Nou, en un partit de superioritat total blaugrana. L'Espanyol hauria de deixar de fer el ridícul i acceptar que el Barça és un equip molt superior. Els títols es guanyen al camp i no als despatxos.