dimarts, de juny 30, 2009

Ona la Torre: final d'etapa

Dilluns vaig tenir una sensació especial en el darrer programa de la temporada de 'Blogs a Ona la Torre'. Va ser el darrer amb l'Albert Bonet i jo mateix fent de copresentadors d'un espai pel qual han passat moltes blocaires i molts blocaires. El darrer, un dels polítics tarragonins que més fa servir les noves tecnologies, el delegat del Govern al i primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté. Va ser una conversa molt interessant per un dia molespecial. Per cert, el convidat, el vaig triar jo, com les desenes d'entrevistats anteriors.

Era un dia especial perquè era el penúltim dia amb l'Albert i el seu equip -el Xavi, l'Eloi, en Jordi, la Maria, la Raquel...- encarregant-se de la programació d'Ona la Torre. El el Govern de Torredembarra ha decidit que a partir d'aquest dimecres 1 de juliol sigui una altra equip qui dirigeixi Ona la Torre. És una decisió legal i fins i tot lògica, però també precipitada i que ha fallat en les formes. Crec que alguna cosa ha patinat. I força. Algunes opinions a la xarxa, com la d'en Gerard Ciuró o l'Alternativa Baix Gaià. Des de l'Ajuntament, la mitjanit del 30 de juny només sabem això.

Ja fa unes setmanes una campanya de descrèdit cap a l'equip que fins ara ha dirigit Ona la Torre, a base de rumors i també des de l'anonimat cibernètic, una exhibició sempre de la covardia més profunda. Com diu l'amic Ferran Monegal: "Han col·locat la tifa i han fet anat el ventilador a tot drap." Qüestió d'estil. Però les xifres són contundents. En dos anys Ona la Torre ha arribat als 3.000 oients i ho diu un recent estudi d'audiències que situa Tarragona Ràdio en 5.000 oients i Ràdio El Vendrell en 2.000. I ha penetrat amb molta força en el teixit associatiu torrenc. El llistó està molt amunt. Felicitats Albert i companyia!

Una altra qüestió és si treure a concurs la programació de l'emissora fa dos anys, quan aquesta es va crear, va ser una bona decisió. Jo ja li vaig dir al regidor de Comunicació del moment, Gerard Ciuró, que creia que s'equivocava. Creia i crec que s'havia de crear una ràdio totalment municipal, amb una estructura sòlida. S'hauria evitat aquesta provisionalitat amb una aposta sòlida, sense mitges tintes. Que passarà d'aquí dos anys si torna a canviar el govern? Un altre canvi de rumb? Ha canviat el director de Tarragona Ràdio amb el canvi de govern a l'Ajuntament tarragoní? No. Chapeau! Però a Torredembarra, ja se sap, les coses les fem diferents.

15 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

yo tube la suerte de ser entrevistado por vosotros y me parecio una muy buena emisora de radio, un proyecto serio, pero salvat la politica no entiende de faena bien echa, si no de conveniencias, de votos, de favores, ahora tan solo queda el tiempo que a todos el mundo pone en su lugar, un saludo

jordi pla ha dit...

Això dels 3,000 oients no m'ho puc arribar a empassar. Amb aquesta dada té que haver-hi algun 'error' (Un cero de més?). Les coses acostumen a ser el que semblen i dos i dos són quatre. Salutacions.

Anònim ha dit...

Es parla molt d'els 3000, però ningú parla de qui estudi s'ha fet, ni qui la fet..

A veura:

20% de la població escolta ONA La Torre

RAC1, posem un altre 20%
CATR, posem un altre 20%
SER , possem un10%
RNE, posem un 10%

La resta d'emissores un altre 20%

IMPOSSIBLE, el 100 % de la població no escolta la ràdio

3000 oients es impossible, es una mentida creada per fer veura que una ràdio que no funciona i que està al servei de determinats partits, és vàlida quan no ho és.

Per comprovar-ho: ensenyeu l'estudi realitzat

Anònim ha dit...

Aquesta entitat fa l'estudi, FUNDACC, et connectes el busques i digues que és mentida.

Laia Martínez ha dit...

ostres jordi, m'has deixat de pedra. Per no dir gairebé mai, he escoltat poc Ona la torre (qüestions de la distància, no s'emetia on line), però això? no se, us conec a tu, a l'albert i a altres membres de la ràdio i no crec pas que ho fessiu tant malament... sou com una ràdio germana per a mi, (per altafulla ràdio on he estat molts anys) i fotre fora a tothom? en fi, no se, a veure que passarà. Penso que per gestionar una bona ràdio s'ha d'invertir, no només diners sinó també idees i esforç, no es pot pretendre en 2 anys crear una mega ràdio, tot porta el seu temps però es que una ràido local no és Rac1 ni Catalunya ràdio, ha d'emetre la info de la població, k és per on s'enganxa els oients, i dius k 3000 home, em semblen molts, però pot ser, quan una informació és de casa i propera tothom algun dia o altre l'escolta.
I què passarà ara? continua emetent la ràdio??'

molta sort!!

Laia Martínez ha dit...

i per cert, que moltes gràcies per deixar-me formar part, en certa manera, del vostre programa, l'entrevista que em vau fer em va fer molt feliç :)

ànims i tranki, que tard o d'hora s'adonaran del que s'han deixat perdre...

jordi salvat ha dit...

Ona la Torre està generant debat a la blogosgfera i al carrer. Els 3.000 oients són fruit d'un estudi "seriós". Més que amb aquesta xifra concreta em fixaria amb la comparació amb Tarragona Ràdio i Ràdio el Vendrell.

Ara hem d'esperar que engegui el nou projecte i serà el moment de jutjar el canvi. Deixem una mica de temps.

Anònim ha dit...

3000?? jajajajajaj això ni sumant tots el oients dia tras dia..

Anònim ha dit...

Tot plegat es igual, el aprenent de Goebels, cambia el equip per que no le interesa, sagons va dir al ple, entrevistaben massa a la Susana, i clar no li va agradar.

Anònim ha dit...

Home, com no l'han d'entrevista, el fins ara director era i es del partit socialista

Anònim ha dit...

Jordi, te se acabó el mamoneo. Ves a Tarragona, que parece ser, que te interesa más que lo que ocurre en este pueblo. Das pena en el programa de los blog, solo sacas a tus amiguitos.
Salut

Rashard MCants ha dit...

Tontos los hay en todas partes y el último anónimo es el que ha tocado en este blog.

Anònim ha dit...

MITJANS DE COMUNICACIÓ A TORREDEMBARRA, "atados y bien atados"

PRIVATS
DIARI DE LA TORRE, controlat per el PP que està al govern (la exregidora del PP i el seu marit el gestionen)

EL MÓNIC, controlat per CIU que està al govern (la regidora Guasch i el seu fill el gestionen)

PÚBLICS
SOMHI, butlletí municipal controlat per l'actual govern (CIU-PP-ADT-GIT i tràsfuga socialista)

RÀDIO ONA LA TORRE, el mitjà que quedava per controlar. Estripada de contracte i a posar un periodista de la corda.

jordi salvat ha dit...

A l'amic anònim de les 2:01 PM,

Només et diré una cosa:

"La ignorància és molt atrevida"

I et faré un repàs dels darrers amiguitos que han passat pel programa: Xavier Sabaté, Àngel Batlle, Sergi Zorrilla i Guillem Ramos-Salvat (Delcamp.cat), Juan Carlos Pinel, Cinta Arasa, Esther del Campo, Laia Martínez, Òscar Ramírez, Joan Aregio, Jordi Suñé, Begoña Floría, Matthew Tree...

I podria continuar. Orgullós i satisfet de tenir aquests amiguitos i crec que un exemple de pluralitat.

Salut!

Anònim ha dit...

Vaya politics de tots els colors, Sabate, Floria.
Diu un el aprenent de Gobels juas..desitjo que ara entrevistin amb una mica mes de rigor i pluralitat, no com els aprenents de Stalin i Castro.
Com pica lo de la radio, als que la manipulaben, es queden sense res