dissabte, de juliol 04, 2009

XI Open Internacional de Torredembarra: escacs de nivell a la Costa Daurada

Aquest dissabte a la tarda al Pavelló Municipal Sant Jordi comença l'onzena edició de l'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra, que s'allargarà durant nou dies, fins el diumenge 12 de juliol. Es tracta de l'unic torneig de ritme normal que es disputa a la demarcació de Tarragona i està inclòs dins el VI Circuit Català d'Oberts Internacionals. Nascut a finals dels noaranta, el torneig s'ha anat consolidant i té uns participants molt fidels, a més de jugadors que participen més ocasionalment. Aquest any hi participen 95 jugadors de nou nacionalitats diferents, la segona millor participació de la història del torneig, els 96 del 2006. Hi ha jugadors professionals i altres que ho fan per afició. Podeu trobar més informació al web del Club Escacs Torredembarra.

L'organització d'aquest torneig és feina de mesos i compta amb unna inversió important, amb col·laboradors privats i també públics, sobretot l'Ajuntament de Torredembarra, que tot i els canvis continus de govern ha donat suport a un esdeveniment esportiu que projecta internacionalment el seu nom. Des del Club Escacs Torredembarra s'agraeix recolzament i es convida a tots els aficionals del municipi d'aquest esport a participar-hi, ja sigui jugant o veient les partides. Des de l'any passat hi ha una pantalla on es projecten les partides dels primers taulers, que també es poden seguir des de casa a través del web del club.

Durant nou dies el Pavelló Municipal de Torredembarra veurà partides de molt de nivell i molts jugadors i jugadores disfrutaran d'aquest esport tan apassionant com ple de tòpics. Hores i hores d'exprèmer les neurones, de buscar el millor moviment i intentar endevinar el pla del contrari, de victòries, taules i derrotes... Aquests dies teniu l'oportunitat de conèixer de més a prop els escacs i trencar aquests tòpics i imatges distorsionades d'un esport que molts qualifiquen de ciència i fins i tot d'art. Acosteu-vos al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra.

En la imatge, un moment de l'edició del torneig de l'any passat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sort i bona feina..

jordi salvat ha dit...

Moltes gràcies!