dissabte, de juliol 18, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXII):consumir i/o invertir

Enmig de l'estiu és una bona època per anar fent feina més a llarg termini perquè normalment baixa molt la intensitat de les tasques més inmediates, però, tot i que estem ja a l'equador del juliol, encara generem força informació des del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Estem preparant el darrer gran esdeveniment del curs polític, abans que Valls i la comarca se submergeixi en un mes de letàrgia vacacional gairebé total de l'agost: La XII Setmana del Vi i el Cava amb DO, del 3 al 9 d'agost, inclosa dins el Firagost. Us en parlaré la setmana que ve.

En aquest post us volia parlar de consum, de les dades que vam donar a conèixer en roda de premsa dimecres i que evidencia la gran tasca que fa la Lurdes Quintero des de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC), un dels departaments que genera més informació, sobretot des de l'ampliació de competències a partir del febrer amb noves delegacions des de l'Agència Catalana de Consum. La ciutadania cada cop s'adreça més a l'OCIC. És una bona notícia, perquè vol dir que la gent cada cop és més conscient que poden defensar-se dels abusos d'empreses i comerços, però també és negativa perquè està clar que cada cop hi ha més problemes a l'hora de consumir.

El mateix dimecres es va fer el relleu en la presidència en del Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia en un acte en la sempre solemne i impressionant sala de plens del Consell de la Conca. A partir d'ara la presidenta és Carme Mansilla, presidenta del Consell de l'Alt Camp, mentre que la gerència recau en el tècnic de la Conca Jordi París. El Consorci, que gestiona l’Eix 4 Leader per a municipis de quatre comarques diferents, gestionarà uns 9 milions d’euros per impulsar diferents projectes en aquest territori. Aquestes subvencions donen continuïtat als programes Leader que s’havien gestionat des de l’Alt Camp i des de la Conca de Barberà i que tants equipaments públics i privats ha deixat. Una bona oportunitat pels emprenedors.